Aktualno

BISKUPOVE ROŠADE Don Hrvoje Katušić novi je generalni vikar Biskupije

BISKUPOVE ROŠADE Don Hrvoje Katušić novi je generalni vikar Biskupije

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić potpisao je dekrete o novim imenovanjima svećenika i redovnika na crkvene službe, te o razrješenjima dosadašnjih službi nekih svećenika i redovnika na području Dubrovačke biskupije.

Evo koje su promjene nastupile u Dubrovačkoj biskupiji:

Novim generalnim vikarom Dubrovačke biskupije imenuje se don Hrvoje Katušić, te mu se ujedno dodjeljuju i službe pročelnika Katehetskog ureda, ravnatelja Ustanove za uzdržavanje klera i drugih službenika, pravnog zastupnika Popovskog zbora i upravitelja Biskupskog dvora. Službe će preuzeti 25. kolovoza.

Don Stanko Lasić razrješuje se službe v.d. generalnog vikara Dubrovačke biskupije, te i dalje ostaje župnik katedralne župe, župe sv. Andrije Pile i kanonik Stolnog kaptola.

Don Marinko Šljivić razrješuje se službe voditelja Katehetskog ureda i predstojnika Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju. Imenuje se pročelnikom Vijeća za život i obitelj, studentskim kapelanom, te mu se daje dozvola za predavanje jednog kolegija na Sveučilištu u Dubrovniku.

Don Ivo Zečević razrješuje se službe pročelnika Vijeća za život i obitelj, a i dalje ostaje župnikom župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici.

Fra Stanko Dodig razrješuje se, nakon isteka petogodišnjeg mandata, službe koordinatora rekolekcija za redovnice, te se novim koordinatorom imenuje fr. Leopold Nikola Noso, iz Reda propovjednika.

Ravnatelj arhiva Dubrovačke biskupije mons. Ivan Šimić razrješuje se službe dekana dekanata Dubrovnik 1. Don Ante Burić imenuje se dekanom dekanata Dubrovnik 1 i predsjednikom Biskupijskog vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju, te i dalje ostaje župnikom župe sv. Petra Boninovo.

Don Jerko Ban razrješuje se službe bolničkog kapelana i službe studentskog kapelana, te i dalje ostaje pastoralni suradnik u župi sv. Petra Boninovo. Don Marijan Slukan razrješuje se službe župnog vikara u župi sv. Petra Boninovo, te se imenuje kapelanom u Općoj bolnici Dubrovnik i pastoralnim suradnikom u župi sv. Petra Boninovo.

Rektor Sjemeništa Dubrovačke biskupije don Marin Lučić imenuje se pastoralnim suradnikom u Općoj bolnici Dubrovnik.

Kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan razrješuje se službe v.d. upravitelja Biskupskog doma. Bivši generalni vikar don Petar Palić, sada na službi generalnog tajnika HBK u Zagrebu, razrješuje se službe ravnatelja Ustanove za uzdržavanje klera i drugih službenika, službe pravnog zastupnika Popovskog zbora, te članstva u Ekonomskom vijeću Dubrovačke biskupije.

Don Josip Mazarekić razrješuje se službe dekana Konavoskog dekanata, te ostaje župnikom župe Presvetog Trojstva Gruda. Za novog dekana imenuje se don Mato Karamatić, župnik župe sv. Nikole Cavtat. Dekan Karamatić također se imenuje i privremenim upraviteljem župe sv. Jurja na Stravči, nakon što je službe upravitelja župe razriješen pavlin fr. Mario Škrtić.

Umirovljeni svećenik don Grgo Tomić razrješuje se službe upravitelja župe sv. Jurja na Osojniku, te se privremenim upravitelje župe imenuje mons. Ante Marković.

Fra Ilija Stipić razrješuje se službe župnika župe sv. Stjepana Zaton i župe Marijina Pohođenja Orašac, te će svoje djelovanje nastaviti u franjevačkom samostanu Gospe od Sniga u Cavtatu. Službu župnika i župnog upravitelja u Zatonu i Orašcu preuzet će p. Dariusz Nowak, SDS, iz Poljske provincije Družbe božanskog Spasitelja (salvatorijanci), nove redovničke zajednice koja će djelovati u Dubrovačkoj biskupiji.

Don Ilija Janjić na vlastiti zahtjev je umirovljen.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo