Aktualno

BISKUP UZINIĆ ‘Ovo je trenutak kad čovjek svim srcem traži riječi utjehe’

BISKUP UZINIĆ 'Ovo je trenutak kad čovjek svim srcem traži riječi utjehe'

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić na svom je Facebook profilu uputio riječi sućuti obiteljima nastradalih u teškoj pomorskoj nesreći.

Objavu dijelimo u cijelosti:

Dragi vjernici,

poštovane obitelji, rodbino i prijatelji nastradalih,

dragi sugrađani,

s tugom i težinom u srcu primio sam vijest o teškoj pomorskoj tragediji koja je pogodila naš Grad, domovinu i osobito vas poštovane obitelji, rodbino i prijatelji nastradalih. Ovo je trenutak kad čovjek svim srcem traži riječi utjehe, smisla, razloga, riječi odgovora na pitanja koja nam se nameću, kako bi se barem na takav način olakšala bol i strepnja kroz koju prolazimo. No moje riječi nemaju tu snagu. Zato vam drage obitelji nastradalih, kao i svima koji s vama danas tuguju, želim biti blizu svojim mislima, molitvama i vjerom u Gospodina koji je vaše najmilije zavolio, koji ih je tijekom čitavog njihovog života pratio i koji ih sada želi primiti u svoje puno zajedništvo.

Dao vam Uskrsli Gospodin, kojega ovih dana promatramo kao pobjednika nad smrću, da u ovoj boli doživite utjehu njegove blizine i suosjećanja jer On je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo. Molim da Ga i u ovim tjeskobnim životnim dramama prepoznamo kao onoga koji nas poziva da se na Njega oslonimo jer nikoga pojedinog od nas on ne ostavlja i ne zaboravlja. Ne bojmo se prigrliti tu istinu.

S dubokim suosjećanjem, s vama povezan u tuzi i molitvi,

vaš biskup Mate

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist