Aktualno

Biskup Uzinić: Doprinosite boljitku društva

Biskup Uzinić: Doprinosite boljitku društva

Nitko me nije secirao, bili ste tolerantni, a ja se još navikavam na komunikaciju s vama jer smatram da je bitna i važna vaša uloga jer doprinosite boljitku društva- rekao je biskup dubrovački mons. Mate Uzinić na današnjem druženju s novinarima

koje je upriličeno u Samostanu svete Klare. Druženje je organizirano povodom blagdana Svetog Franje Saleškog koji se slavi 24. siječnja, a inače je zaštitnik katoličkih novinara.

-Nekoliko je razloga zbog čega smo ovo organizirali. Prvo jer je pred nama Festa svetoga Vlaha, tu su i Dani kršćanske kulture i naravno tu je Festa svetoga Franja Saleškog, zaštitnika katoličkih novinara.  Stoga želim da redovito organiziramo jedan susret kako bi se bolje upoznali. Čestitam vam taj dan  koji je važan jer se na njega ispunjava i godina dana od mog imenovanja te možemo napraviti analizu vremena iza nas i vidjeti kako možemo još bolje surađivati -istaknuo je biskup Uzinić koji je tom prigodom pročitao svoju čestitku svim iseljenim Dubrovkinjama i Dubrovčanima povodom Feste svetoga Vlaha.

Na današnjem druženju s novinarima, rektor Crkve svetoga Vlaa don Toma Lučić predstavio je program 1040. Feste svetoga Vlaha. Također, predstavljen je i Ured za medije Dubrovačke biskupije koji je osnovan biskupovim Dekretom u rujnu prošle godine, a o njemu je govorila njegova voditeljica Marija Đurović.

Ovom prigodom predstavljena je i nova internetska stranica Dubrovačke biskupije sa svojim sadržajima i posebnostima, a o njoj je govorio don Hrvoje Katušić.  Koordinator i voditelj Dana kršćanske kulture u Dubrovniku Marinko Marić predstavio je program ovogodišnjih Dana kršćanske kulture koji će se po sedmi put održati od 24. ožujka do 2. travnja.  

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist