Zanimljivosti

BILI SMO NA LAPADSKOJ PLACI Ravno iz đardina – pomadore, paprike, luk, petrusin…

BILI SMO NA LAPADSKOJ PLACI Ravno iz đardina - pomadore, paprike, luk, petrusin...

Prošetali smo se jutros do lapadske place kako bismo provjerili što nam to prodavačice imaju za ponuditi iz svog đardina, ali i koje su cijene proizvoda.

Tamo su nas dočekale četiri divne i vesele gospođe koje svako jutro dolaze na placu prodavati svoje domaće proizvode. Ušli smo u priču s njima. Kažu, nije im teško… Dapače, drago im je jer ipak ima još čeljadi koji žele kupiti prirodne namirnice. Nema ih puno, a uglavnom se radi o stalnim mušterijama dok kako kažu ‘gosti dolaze kupiti samo možda trešnje, nisu oni navikli tako uzimati, a imaju i sve u hotelima’. Na pitanje što rade s namirnicama koje se ne prodaju, jedna od prodavačica odgovara kako ‘odlično dođe kao hrana za kokoši’.

Ima svega, od graha i boba po dvadeset kuna do kukumara i tikvica po deset kuna po kilu. Luk i patate, isto tako – deset kuna. Ako ste se zaželjeli pomadora i paprika, moći ćete ih pronaći po cijeni od 15 kuna za kilo. Snopovi rikule, petrusina i selena kreću se po cijeni od dvije do tri kune. Tko se želi zasladiti domaćim trešnjama, izdvojit će dvadeset kuna za kilo ovog svima dragog voća.

Ako ste zainteresirani za kupnju, ali i priču s ovim ljubaznim prodavačicama, uputite se na placu. Nećete požaliti!

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist