Hrvatska

Bespovratna sredstva za plaže, biciklističke rute, stanice za iznajmljivanje e-bicikala

Bespovratna sredstva za plaže, biciklističke rute, stanice za iznajmljivanje e-bicikala

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini za koji je osigurano 20 milijuna kuna.

Sredstva iz Fonda namijenjena su javnom sektoru – jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture. Programom će se sufinancirati projekti uređenja morskih i ostalih plaža, izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, njihovo opremanje multimedijalnom opremom te javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma (izrada strateških dokumenata razvoja cikloturizma županije sa standardima, uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta te uređenje, postavljanje i opremanje stanica za iznajmljivanje e-bicikla).

-Javna turistička infrastruktura integralni je dio ukupne turističke ponude svake destinacije te je zato važno da ju kontinuirano unapređujemo. Ulaganjem u projekte usmjerene na uređenje ili izgradnju novih plaža, centara za posjetitelje te biciklističkih, jahačkih ili pješačkih ruta stvara se nova atrakcijska osnova, odnosno dodatni motivi dolaska u destinaciju što je bitno za razvoj cjelogodišnjeg turizma. Kroz ovaj program želimo povećati cjelokupni dojam i atraktivnost destinacija, a samim time učiniti hrvatski turizam još konkurentnijim – naglasio je ministar turizma Gari Cappelli.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Za projekte plaža minimalni iznos potpore iznosi 200.000,00 kn, dok je maksimalni iznos 1.000.000,00 kn. Za centre za posjetitelje i interpretacijske centre taj iznos kreće se od minimalno 100.000,00 kn do maksimalno 1.000.000,00 kn potpore. Također, Ministarstvo sufinancira izradu Operativnih planova razvoja cikloturizma županije sa standardima do 50.000,00 kn, a uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta te uređenje, postavljanje i opremanje stanica za iznajmljivanje e-bicikla od 100.000,00 kn do 400.000,00 kn.

Javni poziv otvoren je do 15. rujna 2017. godine. Više informacija o uvjetima, uključujući potrebne obrasce mogu se pronaći na službenim web stranicama Ministarstva turizma pod kategorijom Javni pozivi – http://mint.hr/default.aspx?id=370, gdje će se objaviti i rezultati javnog poziva.

Izvor financiranja predmetnog javnog poziva je Fond za razvoj turizma, odnosno izvanproračunski prihod Ministarstva turizma od naknada za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište, a za namjene i poslove utvrđene Zakonom o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu, neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist