Sport

BEŠIKTAŠ TRAŽI NEMOGUĆE ‘Muljaju nas, to je nevjerojatno!’

BEŠIKTAŠ TRAŽI NEMOGUĆE 'Muljaju nas, to je nevjerojatno!'

Nastavlja se trakavica i natezanje na relaciji ETTU federacija, STK Libertas Marinkolor i Bešiktaš u pogledu mjesta odigravanja susreta 4. kruga ETTU kupa.

Naime, nakon što je ETTU podržao prijedlog Libertas Marinkolora da se zbog novih terorističkih napada u Istanbulu susret odigra na neutralnom terenu u Sarajevu, te nakon što je to potvrđeno od glavnog tajnika ETTU-a Richarda Scrutona, pojavila se sasvim nova informacija. Čak pomalo i apsurdna.

Turci su uputili zahtjev ETTU-u da se susret između Bešiktaša i Libertasa registrira 3:0 za njih te da im se plate organizacijski troškovi zbog nedolaska Pitura na dogovoreni termin. Riječ je o susretu koji se trebao igrati 16. prosinca i koji je opravdano odgođen s čim su upoznate sve tri strane. Ovakvih zapleta ne bi se posramile ni trenutno popularne turske sapunice u Hrvatskoj.

U dubrovačkom klubu nikome nije jasno kako oni to misle progurati kad postoji pisani dokazi. Naime, Bešiktaš je sudjelovao u korespodenciji između ETTU-a i Libertasa gdje se slažu da će ovaj susret odigrati na neutralnom terenu, da bi malo kasnije odlučili da ipak neće. Sad su zapuhali neki novi vjetrovi i to prilično ‘snažni’ te traže prolazak za zelenim stolom. Čak su u prepisci elektroničkom poštom istaknuli da je Libertas pristao doći na meč 16. prosinca i to u telefonskom razgovoru.

Još jedna stvar je zanimljiva, naime, Bešiktaš je ulazak u 4. krug ETTU kupa izborio nakon što je austrijski Linz odbio doći na susret u Istanbul, a kako stvari stoje izgleda da žele u četvrtfinale još jednom pobjedom izvan arene.

– Oni ovako mogu do finala, jer da i prođu dalje za zelenim stolom sljedeći suparnik je austrijski Walter Wels, koji neće putovati u Istanbul. Mi ništa nismo radili na svoju ruku, već smo slijedili upute ETTU-a. Turci su čak napravili i zapisnik meča gdje su dobili 3:0. Muljaju, iako postoji pisani dokaz između nas i njih te ETTU-a. Nevjerojatno – prepričavao je u čudu predsjednik Libertas Marinkolora Marinko Matulović.

Inače, četvrtfinalni susreti ETTU kupa na rasporedu su od 27. do 29. siječnja, a tko će u ovoj sapunici ‘preživjeti’ tek treba vidjeti. Iako, prema svemu dosad viđenom, ne bi trebalo biti sporno da Libertas ima sve adute u svojim rukama.

Izvor: HSTS

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist