Aktualno

Begović USKOK-ov pouzdanik

Begović USKOK-ov pouzdanik

Predsjednik uprave HEP-a Leo Begović bio je USKOK-ov pouzdanik u otkrivanju podmićivanja HDZ-a pri sklapanju poslova za igradnju termoelektrana u Zagrebu i Sisku.

Begovićev ured bio je ozvučen zbog sastanaka na kojima se govorilo o isplaćivanju provizije HDZ-u. Leo Begović, piše danas.net.hr, je primio bivšeg člana uprave Petra Čubelića, koji mu je govorio o tome kako je tvrtka Monting, koja je poslovala s HEP-om, na nagovor šefa Carine Mladena Barišića davala mito, a novac je odlazio u HDZ-ov crni fond.

Obavijestivši nadležne, Leo Begović je postao USKOK-ov pouzdanik. Na prvom sastanku održanom 18. siječnja 2010. Ćubelić mu je povjerio informacije o dugovima nastalima uz radove na Sisku, i to tvrtke Monting i Končar. Pojasnio mu je kako se plaćanje dogovaralo i realiziralo, te da je preuzeti novac izravno predavan Barišiću. Dio novca Mravak je predao Mladenu Barišiću, no kad je smijenjen, i uhićen, ostatak od 300 tisuća kuna  trebalo je dostaviti u HDZ.

Nakon navedenog, Begoviću je ozvučen ured zbog održavanja sastanaka vezanih za isplatu provizije stranci. Na taj je način otkriveno kako su tvrtke dobitnice poslova s HEP-om dio novca prelijevale HDZ-u, navodi se na danas.net.hr. Snimke sastanaka, njihov sadržaj i telefonski kontakti korišteni su u sudskom procesu.
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist