DuList IN

BEBEK I MAKSIM MRVICA SLOŽNI Vole Dubrovnik i jedva čekaju nastup na Lokrumu!

BEBEK I MAKSIM MRVICA SLOŽNI Vole Dubrovnik i jedva čekaju nastup na Lokrumu!

Predstavljanje programa ‘Lokrumske večeri – glazba kraj mora’ održalo se ovaj ponedjeljak u konferencijskoj sali na Lokrumu, a medije su pozdravile dvije zvijezde koje će ovo ljeto nastupiti na ovom velikom glazbenom događaju, Maksim Mrvica i Željko Bebek.

Uz njih, program su predstavili i Tomislav Kašljević, producent, Damir Milat, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra te Mario Tevšić, v.d. ravnatelja Rezervata Lokrum.

– Projekt je zanimljiv, imao sam sreću prije nekoliko godina raditi jednu vrlo zahtjevnu glazbenu priču na Lokrumu, Gregorian. Tad sam rekao sebi kako se želim vratiti na Lokrum s još većim, jačim projektom, i imao sam sreće da je moj rad naišao na plodno tlo – v.d. ravnatelja Rezervata Lokrum Mario Tevšić i ja uspjeli smo se u kratkom vremenu dogovoriti za Lokrumske večeri. Teška je i zahtjevna produkcija, ali evo, guramo, te će posjetitelji imati dobru priču na Lokrumu – kazao je uvodno producent Tomislav Kašljević.

– Zahvaljujem se na riječima pohvale, a inače, ljudi koji imaju dobre projekte, kao što ovaj svakako jest, su dobrodošli na Lokrum i dobit će punu podršku koju možemo dati. Treba čuvati razinu i kulturno-umjetničku vrijednost programa koji će se održati, a u svakom slučaju ova imena koja stižu na Lokrumske večeri to jamče. Osobno mi je zadovoljstvo sudjelovati u ovakvim projektima, a ovo je jedan naš doprinos kulturnoumjetničkoj ponudi grada – kazao je pak Tevšić.

Maksim Mrvica otvara Lokrumske večeri
– Izuzetno mi je drago biti u Dubrovniku, odnosno drago mi je što će dio moje turneje biti u gradu, na Lokrumu. Drago mi je biti dio projekta Lokrumske večeri! Veseli me što sam opet u Dubrovniku, po meni jednom od naljepših gradova u kojem sam boravio i kojeg volim. Prošli put je bila sjajna atmosfera kad sam boravio u Dubrovniku, a vjerujem kako će tako biti i ovaj put – Maksim Mrvica, te dodao:

– Koncert će biti kombinacija mojih najizvođenijih hitova, koji su se pokazali kao dobro primljeni kod mojih fanova diljem svijeta, te klasičnih kompozicija koje sam nedavno izvodio na klasičnoj turneji, samo klavir i orkestar, te moj novi album ‘Mezzo e Mezzo’ – istaknuo je Mrvica.

– Navikao sam na lijepe koncerte na otvorenom te vjerujem da će tako biti i ovaj put – zaključio je Mrvica.

Maksim Mrvica klavirski je virtuoz koji je svojim crossover izvedbama osvojio glazbenu svjetsku scenu. U svijetu je prodao višemilijunske naklade svih svojih albuma i u šezdesetak zemalja širom svijeta pojavljuje se među top klasičnim i crossover glazbenicima. Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i inozemnim pijanističkim natjecanjima, a tu je i Porin 2002. za najbolji album u kategoriji klasične glazbe.
Velikim talentom, impresivnim nastupom i svojim upečatljivim stylingom i imidžem, kao i crossover žanrom, Maksim Mrvica je klasiku uspio približiti mlađim generacijama, te je danas podjednako miljenik svih generacija publike.

Bebek nastupa s DSO-om
Drugi gost press konferencije bio je glazbena legenda Željko Bebek, koji će nastupiti na Lokrumu s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, 16. kolovoza. Radi se premijeri jednog velikog projekta, gdje će legenda popa i rocka, koja je bila jedan od pokretača rocka na ovim prostorima, nastupiti s DSO-om, te tamburaškim orkestrom iz Varaždina, te će to biti jedna izuzetna večer, gdje će u jednom trenutku na stage-u biti čak 60 izvođača.

– Dubrovnik je grad kojeg volim, odavno. Tu sam nekad davno i svirao, u Lapadu, cijelo ljeto! Tu sam se i oženio i kada mi je Tomislav rekao kako u Dubrovniku postoji prekrasno mjesto za nastup, nisam puno razmišljao. Priveli smo kraju dogovaranje, a bit će izvedene pjesme koje žive i dan danas, a koje ćemo predstaviti na jedan sasvim novi način. Priznajem, pjevao sam uz simfonijski orkestar i davne 1979. godine, ali je to bio jedan kratki hir, da pokažemo kako možemo simfoničare staviti uz sebe. Ovo je drukčiji pristup, ovdje će simfoničari dati sve do sebe za pjesme koje sam ja već pjevao, koje ćemo zajedno raditi i približiti ih ponovo publici na novi način. Bit će i repriza u drugim gradovima, dakle, radi se o kvalitetnom programu – kazao je Bebek, te dodao kako je posebno zadovoljan što nastupa upravo s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u njemu dragom gradu, te varaždinskim tamburašima s kojima je već ostvario značajan uspjeh.

– Mi smo se kao orkestar rado odazvali pozivu gospodina Kašljevića i drago nam je što će legenda pjevanja, kojeg smo slušali od malih nogu, nastupiti s nama. Gospodin Bebek godinama pokazuje kvalitet estradnih nastupa, a zadržao je popularnost – kazao je ravantelj DSO-a Damir Milat, te dodao kako je ovo prilika i orkestru da se prikaže na jedan sasvim novi način, u sferi popularne glazbe.

Željko Bebek, jedan je od najkarizmatičnijih vokala sa ovih prostora sa zavidnom karijerom koja bi se mogla podijeliti u dva dijela: solo karijera sa bezbroj velikih hitova i karijerom pjevača kultne grupe „Bijelo dugme“ u kojoj je pjevao od 1974. godine do 1984. godine.
Dubrovački simfonijski orkestar
Dubrovački simfonijski orkestar danas je uistinu važan dio bogate i raznolike kulturne tradicije Dubrovnika, a ujedno i Hrvatske. Kroz godine, Dubrovački simfonijski orkestar ili DSO nastavlja dugu i značajnu sedamstoljetnu glazbenu tradiciju.
Dubrovnik nam se prikazuje kao nepresušan izvor mnogih kulturnih institucija s bogatom glazbenom, dramskom tradicijom te istaknutim umjetničkim duhom koji pridonosi šarmu ovoga staroga grada. Dubrovački simfonijski orkestar obogaćuje glazbeni život Dubrovnika ne samo kroz mnogobrojne izvedbe već kroz ljubav, odanost i predanost glazbenim djelima iz različitih vremenskih epoha.

Informacije o koncertima:
21.7. Maksim Mrvica
22.7. TRI DIVE /G.Novak, R.Šverko, T.Kesovija/
23.7. Stefan Milenković – ”Tango Compas”
15.8. Perpetuum Jazzile, zbor
16.8. Željko Bebek & Dubrovački simf. orkestar
17.8. Massimo
Početak svih koncerata predviđen je za 21:30 sati. Ulaznice za koncerte već sada su dostupne u online prodaji u sustavu Eventima, a uskoro će biti dostupna i prodajna mjesta i u Dubrovniku i to u uredu JU Rezervat Lokrum; Lugarevoh kući na Lokrumu te u uredu TZ Grada Dubrovnika na Pilama.
Cijena ulaznice za koncert Maksima Mrvice iznosi 250,00 kn za VIP sjedenje, te 230,00 kn za slobodno sjedenje, za koncert Tri dive 190,00 kn, odnosno 170,00 kn te za Stefan Milenković i Tango projekt 250,00 kn odnosno 230,00 kn. U cijenu ulaznice uključen je brodski transfer do Lokruma.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist