Zanimljivosti

BAROMETAR SPENZE Cijene i ovaj tjedan ‘zacementirane’

Butiga trgovina

Nastavljamo i dalje s našim barometrom spenze. Ušli smo u 66. tjedan zaredom u kojem lovimo najpovoljniju kupnju za vas, pa tako više od godinu dana pratimo kretanje cijena osnovnih namirnica u tri najveća dubrovačka trgovačka lanca, kako bi vaša kupnja bila što jeftinija (koliko je to moguće u današnje vrijeme).

Podsjetimo, u naša tri najveća centra, Pemo (Vukovarska), Tommy (Vukovarska ulica) i Konzum (Luka Dubrovnik) provjeravamo tako cijene kruha, mlijeka, jaja, šećera, brašna, ulja i kave, a od svih ovih namirnica odabran je po jedan artikl. Metoda odabira uvelike je ovisila o dostupnosti istog u sva tri centra zbog što bliže usporedbe, pa je kao uzorak uzet obični bijeli kruh, mlijeko Dukat 2.8 posto mliječne masti, jaja Galov (tip A/L i M/L obzirom da Pemo ima oba razreda, Tommy samo A/L, dok Konzum drži samo A/M jaja Galov), Šećer Viro 1 kg u Pema, šećer Premier u Tommyija, te šećer Kristal u Konzumu, brašno glatko Podravka TIP 550 1 kg, ulje Zvijezda suncokretovo 1 l, te kava jubilarnu Franck 175 grama. Moramo napomenuti kako se cijene kruha u trgovačkom centru Tommy odnose na pekaru Babić koja posluje u sklopu centra.
U ovom tjednu i dalje pratimo kukumare i pomadore, glavne sastojke svake dobre salate.
U Pema ni ovaj tjedan nema značajnih promjena. Akcija na promatranim artiklima nisu imali, a jedina promjena je na pomadorama koje su 90 lipa skuplje i prodaju se za 15,90 kuna po kilogramu. U Tommyja je ulje i ovaj tjedan na akciji i prodaje se za 7,99 kuna po kilogramu. Kod njih su zato kukumari skuplji za čak dvije kune, a pomadore su na prošlotjednih 13,99 kn/kg. U Konzuma cukar nije više na akciji i prodaje se za starih 5,69 kn, a dok su kukumari poskupjeli za jednu kunu, pomadore su jednu kunu jeftinije nego prošli tjedan.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist