Sport

‘BARAKUDE’ U GRUŽU ‘Motivirani smo i zdravi, znamo što želimo’

'BARAKUDE' U GRUŽU 'Motivirani smo i zdravi, znamo što želimo'

Izuzetno sam zadovoljan angažmanom i svim dosad učinjenjim, prije svega na obnovi fizičke pripreme. Svi smo visoko motivirani, nema problema s ozljedama, a to je sad najbitnije – izjavio je danas na bazenu u Gružu izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, čija će momčad iduća tri dana boraviti u gradu pod Srđem.

Odigrat će ‘Barakude’ u dubrovačkom dijelu priprema za Olimpijske igre u Riu nekoliko trening utakmica s reprezentacijom Mađarske, a potom nastupiti i na pripremnom turniru u Herceg Novom. Poslije Dubrovnika, a prije Herceg Novog izbornik Tucak skratit će u srijedu popis imena s 20 na 18.

-Četiri utakmice na turniru u Herceg Novom dobro će nam doći da vidimo inicijalno stanje. Znat ćemo na čemu trebamo raditi u taktičkim i tehničkim detaljima – dodao je Tucak, koji će sredinom srpnja odrediti i konačni popis 13 putnika za Olimpijske igre.

Tucak na pripremama u srpnju očekuje i Jugovog napadača Xavija Garciu pa će tako reprezentacija u sastavu imati dva ljevaka.
-Imam viziju kako bismo trebali izgledati, ma da još ne i imena. Garcia je priključen reprezentaciji, ali čekamo dozvolu FINA-e. Ne želim razmišljati o mogućnosti da se to ne dogodi. Dok dozvola ne dođe moramo biti strpljivi. To nam malo otežava posao – rekao je Tucak, koji planira u sastavu imati dva centra i tri beka.

-Imamo pet vrhunskih bekova i bit će mi izuzetno teško odlučiti tko će ići. U obrambenom dijelu ćemo bit sjajno posloženi. Predug je turnir, pet utakmica u grupi uz još tri u razigravanju, pa ne želim riskirati s dva beka ili jednim centrom – rekao je Tucak.

-U sedam dana sve je prošlo u najboljem redu. Radi se naporno i nadam se da će tako ostati do kraja priprema. U svaki trening ulazimo potpuno koncentrirani i željni napraviti ono što se od nas traži – rekao je kapetan reprezentacije Josip Pavić.

-Pripreme su fizički naporne, ali to smo i očekivali. Imamo priliku susresti se s kvalitetnim protivnikom kako bismo radili na taktičkom dijelu priprema. Nema puno vremena do Rija, ali ga je ipak dovoljno da bismo poradili na taktičkim detaljima. Uvjeren sam da ćemo do kraja priprema postići razinu potrebnu za Olimpijske igre – mišljenja je reprezentativac Maro Joković.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist