Politika

BARAČ KRATKOG SJEĆANJA Zaboravio na SDP-ove ‘troškove uhljebljenja’

BARAČ KRATKOG SJEĆANJA Zaboravio na SDP-ove 'troškove uhljebljenja'

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Jadran Barač u svom se priopćenju za javnost osvrnuo na pisanje DuLista o skoroj smjeni njegovog stranačkog kolege Božidara Memeda s čela Luke Dubrovnik d.d., uz pozamašnu otpreminu, te imenovanju čelnika Dustre Željka Raguža za novog direktora.

-Nastavlja se uhljebljivačka politika u režiji HDZ-a i njihovih partnera. U vrijeme kada svjedočimo uhljebljivanju i plaćanju ogromnih iznosa za nekakve ‘savjetnike’ u Agrokoru, problemima viška zaposlenih na svim državnim razinama, kada državni tajnici daju ostavku jer više ne vide svrhu svoje uloge za koju su plaćeni 16 tisuća kuna, gospodin Mato Franković i vladajuća garnitura ne kaskaju za svojim političkim istomišljenicima pa namjeravaju platiti trošak uhljebljivanja svog koalicijskog partnera gospodina Željka Raguža iznosom od oko pola milijuna kuna – ističe u svom priopćenju Barač te dodatno elaborira:

-Ovim potezom smjenjuje se s položaja direktora Luke Gruž član SDP-a Božidar Memed. U ovom slučaju nije bitno je li se radi o članu SDP-a, sasvim je jasno da se radi se o još jednom političkom kadroviranju i to nije sporno, jer se politička odgovornost za upravljanjem javnim tvrtkama i upravom preuzima imenovanjem vlastitih rukovodećih kadrova. Ali, postavlja se pitanje po kojoj cijeni će građani ovoga Grada plaćati moguću nestručnost i prijevremene raskide ugovora s klauzulama o visokim otpremninama? Po kojoj cijeni će nastaviti bujati javna i gradska administracija? – kaže Barač te nadalje ističe:

-Memedov Ugovor s klauzulom o visokoj otpremnini u slučaju prijevremenog raskida na snazi je još dvije godine, a znakovito je da ga je ovjerio tadašnji predsjednik Nadzornog odbora Luke Gruž Željko Raguž; čovjek koji pretendira na Memedovu poziciju. Raguž je bio i na ključnoj poziciji u bivšoj vlasti gradonačelnika Vlahušića, zadužen za komunalnu oblast u koju je spadala i djelatnost Luke Dubrovnik. Ako je ta vlast odnosno upravljanje bilo loše, a bila je predmet kritike novoizabrane HDZ-ove vlasti, onda osoba koja je bila u prošloj vlasti zadužena i za Luku Dubrovnik, apsolutno ne može biti pravo rješenje za novo vodstvo Luke Dubrovnik. Slijedom navedenoga, očigledno je da se u ovom slučaju radi o klasičnom primjeru političke trgovine i klijentelizma putem kojeg se radi nekoliko glasova u Gradskom vijeću ustupa unosna sinekura – zaključuje Barač, pritom očigledno zatvarajući oči pred činjenicama.

A činjenice su kako je baš gradska vlast u kojoj je njegov SDP bio istaknuti koalicijski partner na isti ovaj način 2009. godine ‘platio trošak uhljebljivanja’ svog člana Božidara Memeda isplatom visoke otpremine dotadašnjem direktoru Nikoli Treščecu. Tada se spominjao čak i veći iznos ‘troška uhljebljivanja’ nego što se spominje ovih dana. Sapienti sat…

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist