Sport

BADMINTON Šest medalja za Aedium u Srbiji

BADMINTON Šest medalja za Aedium u Srbiji

Proteklog vikenda u Novom Sadu se odigralo Međunarodno prvenstvo Srbije za podmladak na kojem su nastupili igračice i igrači iz ukupno 16 država.

Na turniru su nastupili i članovi Badmintonskog kluba Aedium iz Dubrovnika i ostvarili veliki uspjeh osvojivši ukupno 6 medalja.

U konkurenciji mlađih kadetkinja do 13 godina Barbara Janičić je pojedinačno osvojila srebrnu medalju. Najprije je u grupi pobijedila dvije igračice iz Srbije i Gruzijku, a onda je u četvrtfinalu bila bolja od još jedne igračice iz Srbije. U polufinalu je pobijedila Bugarku Ivanovu, a u finalu je bolja od nje bila Marija Sudimac iz Srbije.

U istoj konkurenciji Andrea Vlašić je zaustavljena u četvrtfinalu, a prethodno je u grupi pobijedila protivnice iz Srbije, Bugarske i Gruzije.

Barbara i Andrea su u konkurenciji ženskih parova osvojile brončanu medalju pobijedivši dva para iz Srbije i jedan par iz Gruzije, a u polufinalu su izgubile od para iz Srbije Lončar/Sudimac, kasnijih pobjednica turnira.

U konkurenciji kadetkinja do 15 godina Mia Čerjan je pojedinačno osvojila brončanu medalju. U grupnom dijelu natjecanja pobijedila je igračice iz Slovačke, Bosne i Hercegovine i Austrije, a onda je u četvrtfinalu bila bolja od igračice iz Alžira. U polufinalu je izgubila od kasnije pobjednice turnira Marije Sudimac iz Srbije.

U ženskim parovima Mia je osvojila srebrnu medalju, zajedno sa suigračicom iz Zagreba Ingom Sadaić. U grupi su pobijedile sve protivnice, a u polufinalu su bile bolje od para iz Bugarske. U finalu su bolje od njih bile igračice iz Srbije Sudimac/Velemir.

U konkurenciji mlađih juniora do 17 godina Marin Šućur je osvojio brončanu medalju u parskoj konkurenciji zajedno sa suigračem iz Srbije Aleksom Lutovac. U polufinalu su izgubili od para iz Srbije, koji su na kraju i pobijedili u toj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji Marin je u grupi dobio meč protiv igrača iz Srbije, a izgubio meč protiv Pakistanca, što nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale.

Foto: Badmintonski klub Aedium

Pročitajte još

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

ATLETSKI KLUB DUBROVNIK 21 medalja na prvom kolu Dalmatinske lige

Dulist