Sport

BADMINTON Barbara srebrna i brončana, Nika i Marko brončani

BADMINTON Barbara srebrna i brončana, Nika i Marko brončani

Četiri medalje osvojili su članovi Badmintonskog kluba Aedium na turniru 2. kola Hrvatskog kupa za mlađe kadete (U13), kadete (u15) te mlađe juniore (U17), koji se ovog vikenda održao u dvorani OŠ Župa dubrovačka.

Najuspješnija je bila Barbara Janičić koja je kod mlađih juniorki osvojila srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu je od nje bolja bila prva nositeljica Inga Sadaić iz Zagreba, a prethodno je u polufinalu pobijedila drugu nositeljicu Iru Misir iz Velike Gorice.

Drugu medalju, brončanu, Barbara je osvojila u konkurenciji mješovitih parova zajedno sa suigračem iz Čakovca Bornom Vadljom. U polufinalu su izgubili od prvih nositelja i kasnijih pobjednika para Sadaić/Meglić iz Zagreba.

Kod mlađih juniorki još je nastupila Leona Milković koja je u pojedinačno bila osma, a u mješovitim parovima je zauzela šesto mjesto u paru sa Filipom Kneževićem iz Čakovca.

Kod mlađih kadeta Nika Matana i Marko Janičić osvojili su brončanu medalju u konkurenciji mješovitih parova. U istoj konkurenciji Nika Masle i Maroje Musladin su biti šesti.

U pojedinačnoj konkurenciji Marko je bio nadomak još jednoj medalji, ali je u meču za treće mjesto izgubio od Ivana Kukle iz Novske i tako na kraju zauzeo četvrto mjesto.

Vrijedi istaknuti i peto mjesto Lane Korać u pojedinačnoj konkurenciji kod mlađih kadetkinja s obzirom da Lana tek dogodine prelazi u ovu dobnu skupinu.

Kod kadeta su nastupile Andrea Vlašić i Maja Makivić. Andrea je u mješovitim parovima osvojila peto mjesto zajedno sa suigračem iz Čakovca Ivanom Grubićem, dok je pojedinačno je bila deseta, a Maja petnaesta.

Na natjecanju je sudjelovalo 70 natjecatelja iz 11 klubova iz Dubrovnika, Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske, Pule i Splita. BK Aedium je nastupio sa 14 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana.

Foto: BK Aedium

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist