Kultura

BAD HOMBURG Simfoničari s Petrom Grašom na koncertu za razminiravanje

BAD HOMBURG Simfoničari s Petrom Grašom na koncertu za razminiravanje

Dubrovački simfonijski orkestar održao je u petak navečer koncert za zakladu Hrvatska bez mina, u koncertnoj dvorani Englische Kirche u Bad Homburgu, koji je izazvao veliki interes ljubitelja glazbe u Rajnsko-majnskoj regiji.

Dio ulaznica otkupili su donatori udruge Kroatienhilfe, dok je ostatak ulaznica ostao u prodaji po cijeni od 12 eura u pretprodaji te 16 eura na ulazu.

Koncertom je ravnao zagrebački dirigent Tomislav Fačini. S njima su u Englische Kirche koja je inače stradala u Drugom svjetskom ratu nastupili i poznata hrvatska sopranistica Marija Vidović iz Beča te pop pjevač Petar Grašo, koji su također oduševili publiku.
Na programu su bila djela L. Sorkočevića, W.A. Mozarta, J. Hatzea, B. Brittena, R. Straussa, I. Josipovića.

Prihod je namijenjen za razminiravanje Ličko-senjske županije.

Inače, dubrovači simfoničari jutros su sa predstavnicima Grada Dubrovnika stigli u Bad Homburg i odsjeli su u hotelu Park.

Članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra u manjem sastavu nastupit će u subotu, zajedno sa sopranisticom Marijom Vidović i pjevačom Petrom Grašom, i na finalnoj večeri izbora najpopularnijih hrvatskih iseljenika za nagradu Večernjakova domovnica. Na večeri izbora nastupit će još Jazz band iz Bad Homburga, Grupa Upitnik i Bruno Baković te Tamburaški sastav Alkari iz Züricha.

No, svi oni koji bi željeli čuti i vidjeti članove DSO-a mogu to učiniti u nedjelju 09. ožujka u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Darmstadtu tijekom nedjeljne sv.mise u crkvi St. Fidelis u Darmstadtu, kada će simfoničari uveličati misno slavlje koje predvodi župnik Fra Nediljko Brečić.

 

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist