Kultura

„BACH & JAZZ“ Jurković i Dedić u Kneževom dvoru

„BACH & JAZZ“ Jurković i Dedić u Kneževom dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u četvrtak, 4. rujna u 21 sat u atriju Kneževa dvora. Koncert je organiziran u suradnji s Laus akademijom Dubrovnik, a nastupit će naš poznati pijanist Matija Dedić i gitarist Darko Jurković Charlie.

Na programu koncerta koji nosi naziv „Bach & Jazz“ naći će djela Johanna Sebastiana Bacha, kako i samo ime koncerta kaže, ali u jazz obradi dvojice sjajnih umjetnika.

Darko Jurković Charlie je dvaput osvojio “Status” hrvatsku strukovnu nagradu kao najbolji jazz gitarist (2000., 2004.). Nakon debi CD-a “My Contribution” snimio je dva albuma kao član kvarteta Sensitive, ali i nekoliko albuma s međunarodnim sastavom Europlane Orchestra. Svira često u malim sastavima i solo, a na repertoaru mu se nalaze autorske skladbe, jazz standardi, filmske melodije i glazba proizašla iz blues tradicije. Osim po Europi (Italija, Austrija, Njemačka i Češka) svirao je i u Južnoj Americi (Čile i Brazil).

Matija Dedić tijekom godina svirao je u gotovo svim zemljama Europe te u Sjedinjenim Državama s velikim glazbenim imenima kao što su Alvin Queen, Martin Drew, Ron Ringwood, Boško Petrović, Marc Murphy Band, Patrizia Conte, David Gazarov, Gianni Basso, Miles Griffith, Onder Fokan, Jean Louis Rassinfosse, Anca Parghel, Tomi Emanuel, Lenny White, Kendrick Scott, Jim Madison, Jeff Ballard, Vicente Archer, Buster Wiliams, Larry Grenadier… Godine 2008. ostvario je suradnju sa svjetskim glazbenicima kao što su Jeff Ballard, Larry Grenadier, Buster Williams i L. White. Matija se privatno usavršava kod jednog od najvećih jazz glazbenika Barrya Harrisa. Dobitnik je brojnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja za najboljeg jazz pijanista, brojnih Porina za najbolji jazz album I najbolju izvedbu

Informacije, rezervacija i prodaja karata u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 417 110, mob. 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na tel. 422 766, u Kulturno-informativnom centru Luža, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist