Sport

Australian Open: Li Na prejaka za Konjuh

Ana Konjuh protiv Li Na na Australian Openu 2014.

Ana Konjuh izgubila je meč 1. kola Grand Slam turnira Australian Open od četvrte nositeljice i četvrte igračice svijeta, Kineskinje Li Na s 6:2 i 6:0.

Prošlogodišnja finalistica turnira nije dopustila iznenađenje. Za pobjedu nad 16-godišnjom Dubrovkinjom trebalo joj je točno sat vremena. U prvom setu koji je trajao 33 minute Na je od pet prilika za break iskoristila dvije, Ana je imala jednu neiskorištenu priliku. Odnos osvojenih poena 32-23 u korist Kineskinje u tom dijelu meča.

U drugom setu 31-godišnjoj Na je trebalo 28 minuta da osigura plasman u 2. kolo. Realizirala je tri od sedam prilika za break, nije dopustila Ani da uzme niti jedan gem.

Li na će u 2. kolu igrati protiv Anine dobre poznanice, Švicarke Belinde Benčić, koja je u 1. kolu svladala japansku veteranku Kimiko Date-Krumm.

Konjuh bi se s 50-ak bodova osvojenih u Melbourneu trebala približiti 200. mjestu na svjetskoj ljestvici. Prema ranijim najavama, Ana bi se nakon Australian Opena trebala podvrgnuti operaciji lakta desne ruke te s terena izbivati, procjenjuje se, od tri do pet mjeseci.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist