Sport

Australian Open: Konjuh u 3. kolu kvalifikacija

Pobjeda Ane Konjuh u 2. kolu kvalifikacija Australian Opena

Ana Konjuh na korak je do glavnog turnira Australian Opena! Noćas je u meču 2. kola kvalifikacija pobijedila Francuskinju Mathilde Johansson sa 6:2, 6:7(5) i 6:4 te se plasirala u 3. kolo, posljednje u kvalifikacijama.

Ana je u prvom setu 28-godišnjoj Johansson dvaput oduzela servis i do 6:2 došla nakon 26 minuta. Drugi set bio je puno teži, odlučivao se tek u tie-breaku gdje je 18. nositeljica kvalifikacija imala više sreće te sa 7:5 u tie-breaku izjednačila omjer setova. U trećem setu Konjuh je povela s 3:0 i 4:1 te imala priliku za povećanje vodstva na 5:1. Međutim, Francuskinja se trgla, oduzela Ani servis i stigla do 4:4. Ipak, 239. igračica svijeta sigurno osvaja svoj gem te na vrši pritisak na odlučujući servis protivnice. Koristi break te osvaja treći set sa 6:4 te meč s 2:1 u setovima nakon dva sata i deset minuta.

U 3. kolu kvalifikacija za mjesto u glavnom ždrijebu prvog Grand Slama sezone Dubrovkinja će se u subotu boriti s 20-godišnjom Ukrajinkom Olgom Savčuk, inače 187. igračicom svijeta. Meč je zakazan kao treći na terenu broj 6., a prvi meč počinje u 12.30 sati po lokalnom vremenu.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr