Grad

ATLETSKI STADION Država spremna bez naknade dati zemljište na Glavici Babin kuka?

ATLETSKI STADION Država spremna bez naknade dati zemljište na Glavici Babin kuka?

Tijekom obilaska Parka Batala gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako je napravljeno idejno rješenje projekta za veliki atletski stadion s tribinama, zimsku dvoranu i nogometni stadion na Gorici Babin kuka.

– Zemljište je u vlasništvu države, a mi smo ga u GUP-u prenamijenili u polivalentni atletsko-nogometni stadion. Jučer sam s gospodinom Pejnovićem iz DUUDI-ja o tome razgovarao i on se s tim načelno složio. Po procjenama predsjednika Atletskog kluba Dubrovnika Ljuba Medakovića, projekt košta oko 15 milijuna kuna. Grad ga je spreman sufinancirati, a dio možemo dobiti i iz fondova – istaknuo je Vlahušić, dodavši kako dubrovačku atletiku očekuju uskoro veliki projekti poput novogodišnjeg i proljetnog maratona te utrka zidinama u dogovoru s gradom Montereyem.

– Projekt smo premjestili iz Gospinog polja jer su tamo nerješeni imovinski odnosi, gdje se tražilo 600 eura za kvadrat. Za Grad je to financijski neodrživo, a država je iskazala visoku spremnost da nam zemljište na Glavici dodijeli bez naknade – dodao je Vlahušić.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist