Sport

ATLETIKA Živković, Madeško i Žeravica slavili na Brijunima i u Drnišu

ATLETIKA Živković, Madeško i Žeravica slavili na Brijunima i u Drnišu

Atletičari Nela Madeško, Made Žeravica i Ante Živković nastavljaju uspješnu promociju AK Dubrovnik na dugoprugaškim utrkama, a samo ovaj vikend dva puta su se popeli na postolje.

Promina trek – Mali i Veliki točak utrke su koje su se u subotu, 12. ožujka održale u Drnišu. U konkurenciji od 62 trkača i trkačice na stazi dugoj 26,2 kilometra Ante Živković u cilj je stigao prvi, te s istrčanim vremenom 2:58:38 postavio novi rekord staze i iza sebe ostavio prošlogodišnjeg pobjednika Vladimira Kekeza iz Omiša. U ovoj utrci u konkurenciji žena slavila je i Dubrovkinja Nela Madeško koja je s istrčanim vremenom 4:04:38 bila prva žena koja je utrčala u cilj.

Made Žeravica nastupila je u utrci “Mali točak” dugoj 11,1 kilometar, te je s vremenom 1:39:42 u ženskoj konkurenciji zauzela četvrto mjesto.
Nakon iznimno uspješne subote dubrovački atletičari vikend su zaključili uspješnim nastupima i na Brijunima.

Štafeta na 3×14 kilometara, koja se trčala u sklopu Brijunskog polumaratona, u sastavu Žeravica, Madeško i Živković također je slavila,te sa zaostatkom od 96 sekundi zasjela na drugo mjesto. Nakon svoje izmjene u štafeti Živković je nastavio utrku u maratonu, te u ukupnom poretku zauzeo drugo mjesto. S istrčanim vremenom 2:54:35 Živković je popravio osobni rezultat za čak 18 minuta.

Dubrovačke atletičarke i atletičari ne skrivaju zadovoljstvo ostvarenim rezultatima pogotovo ako se uzme u obzir da su u dva dana istrčali dvije zahtjevne utrke koje su dodatno otežavali i nepovoljni vremenski uvjeti.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr