Sport

ATLETIKA Plećaš i Curić na Prvenstvu Hrvatske, a Živković postavio novi osobni u polumaratonu

ATLETIKA Plećaš i Curić na Prvenstvu Hrvatske, a Živković postavio novi osobni u polumaratonu

Atletičar AK Dubrovnik Ante Živković nastupio je na 22. izdanju polumaratona Mezzamaratona di San Gaudenzio koji se održavao u nedjelju 24. siječnja u Italiji. U sklopu održanog polumaratona održano je i Prvenstvo Italije, te u konkureniciji od 1865 natjecatelja Živković je s istrčanim vremenom 1:19;35 u cilj stigao 46., te postavio novi osobni rezultat.

Pobjednik polumaratona i prvak Italije postao je Michele Belluschi s rekordom staze 1:06:26, dok je kod žena slavila Sarah Aime L`eppe s vremenom 1:21:42. U kategoriji do 35 godina s istrčanim vremenom Živković je zauzeo 19. mjesto.

Ana Plećaš i Anđela Gabriela Curić sudjelovale su na Prvenstvu Hrvatske prošlu nedjelju koje se održalo u Rijeci. Plećaš je nastupila u skoku u dalj i u utrci na 60 metara. Prva dva skoka su imala prestup međutim bili su to dobri skokovi (oko 5 metara). Tijekom drugog skoka Plećaš je malo istegla mišić stoga je trenerica odlučila da se čuva za utrku na 60 metara. Plećaš je istrčala utrku za 8.74 i to je odličan rezultat s obzirom da nije mogla imati eksplozivan start zbog trenutne situacije.
Anđela Gabriela Curić nastupila je u bacanju kugle te u utrci na 60 metara s preponoma, te je nastup na Prvenstvu Hrvatske više poslužio kao jedan trening kako bi se definirali daljni kriteriji priprema za nadolazeća natjecanja.

AK Dubrovnik

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist