Sport

ATLETIKA Dva zlata i tri srebra za Dubrovkinje na Uskrsnom mitingu

ATLETIKA Dva zlata i tri srebra za Dubrovkinje na Uskrsnom mitingu

Dubrovačke atletičarke i atletičari osvojili su dva zlata i tri srebra na tradicionalnom Uskrsnom mitingu održanom u subotu, 28. ožujka u Splitu.

Zlatom se u utrci na 60 metara okitila Marta Musladin (2006.), koja je nastupila i u skoku u dalj sa starijim godištem te sa skočenih 3,65 metara ostala četvrta. Rebecca Beazkoetxea Radić (2002.) bila je zlatna u utrci na 60 metara. U kvalifikacijama je postavila novi osobni rekord (8,36), a u finalu je istrčala 8,39.

Beazkoetxea Radić svoju je drugu medalju osvojila u štafeti 4×60 metara, a s njom su do odličja dotrčale i Josipa Habijan, Lea Andrušić i Ana Plećaš. Plećaš (2002.) je srebru u štafeti dodala i srebro u utrci na 60 metara. U kvalifikacijama je istrčala novi osobni rekord (8,34) dok je u finalu došla do cilja za 8,42. Srebro je u Splitu osvojila i Petra Ivaniš (2004.), koja je u bacanju vortexa ostvarila 23,62. Martina Batina (2003.) ostala je korak do medalje. Nastupila je u bacanju vortexa i s bačenih 30,66 osvojila četvrto mjesto.

Na natjecanju su još nastupili Anamarija Marčinko, Nikolina Batina, Nina Jakić, Lea Anđušić, Martina Rakiđija-Velagić, Gabrijela Njirić, Dea Jakić, Klara Karačić i Filip Grgurević koji se na žalost tijekom utrke ozljedio. Atletičarke i atletičari AK Dubrovnik nastavljaju s daljnim treniranjima i pripremama za nadolazeća natjecanja.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr