Sport

ATLETIKA Dva srebra za Dubrovkinje na Hanžeku

ATLETIKA Dva srebra za Dubrovkinje na Hanžeku

Atletičari i atletičarke AK Dubrovnik osvojili su dvije srebrne medalje na finalu Erste Plave lige, koje se održalo 8. rujna u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala.

Prvo srebro osvojila je Marta Musladin, učenica 3. razreda koja je nastupila s učenicama 4. razreda u utrci na 60 metara te s rezultatom 9,62 osvojila je drugo mjesto. Drugo srebrno odličje pripalo je Lei Madeško, učenici 5. razreda, koja je s bačenih 37,25 metara osvojila drugo mjesto u vortexu. U istoj je kategoriji Petra Ivaniš s bačenih 31,17 metara bila šesta.

Ana Plećaš, učenica 7. razreda, je u utrci na 60 metara bila četvrta (8,71), a u bacanju kugle (2 kg) osma (9,56 m). U bacanju kugle peto mjesto s bačenih10,03 metra osvojila je Anđela Gabriela Curić, koja je ujedno bila deveta u skoku u vis (1,25 m). Patrik Kralj, učenik 5. razreda, bio je deseti u utrci na 300 metara (54,26).

Na održanom natjecanju nastupilo je 480 najboljih učenica i učenika 4., 5., 6. i 7. razreda osnovnih škola, koji su to izborili na kvalifikacijskim natjecanjima u Osijeku, Varaždinu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli i Zagrebu.

Inače, na ovogodišnjem, 65. izdanju popularnog ‘Hanžeka’ postavljena su i tri nova rekorda mitinga te jedan hrvatski rekord. Sandra Perković uvjerljivo je pobijedila u bacanju diska s hicem od 69,88 metara što je njezin drugi rezultat ove sezone i novi rekord mitinga. Osim nje rekorde mitinga postavili su izvrsni Turčin Ramil Gulyiev istrčavši 200 metara za 19,88 što je i njegov osobni rekord te Brazilka Fabiana Murer koja je u skoku s motkom preskočila 4,50 metara.

Nakon natjecanja mladi dubrovački atletičari i atletičarke i ostatak dana proveli su u sportskom duhu, pa su tako uživo pratili i bodrili našu košarkašku reprezentaciju u utakmici s Makedonijom.

Dubrovačke atletičarke i atletičare već idućeg vikenda nastupaju na međunarodnom miting u Čitluku te utrci na 4 kilometra u sklopu Sarajevskog maratona.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist