Sport

ATLETIKA Četiri medalje i osobni rekordi Dubrovkinja

ATLETIKA Četiri medalje i osobni rekordi Dubrovkinja

Dvanaest dubrovačkih atletičarki ostvarilo je osobne rekorde i osvojilo četiri medalje na natjecanju 1. kola Dalmatinske lige za mlađe kadete i kadetkinje i starije kategorije, održanog u subotu, 28. veljače u Splitu.

Ana Plećaš (2002.) osobnim je rekordom (8,67) došla do srebrne medalje u utrci na 60 metara. Rebecca Beazkoetxea Radić (2002.) osvojila je zlato u utrci na 200 metara (28,90) te broncu u utrci na 60 metara (8,90), iako je imala loš start.

Anđela Gabriela Curić (2002.) osvojila je zlatnu medalju u bacanju kugle (3 kg) s novim osobnim rekordom 9,54 metara. Curić je također u bacanju vortexa stigla do 4. mjesta (34,45 metara), dok je Martina Batina (2003.) u istoj disciplini s bačenih 31,28 metara osvojila 5. mjesto.

Mlađa juniorka Ivana Karačić (1999.) zbog lošeg vremena nije nastupila u svojoj disciplini – skoku u dalj, već u utrkama na 100 i 200 metara što je u konačnici više predstavljalo trening na tartan stazi nego natjecanje.

Na 1. kolu Dalmatinske lige nastupile su i: Josipa Habjan, Matea Franušić, Lea Anđušić, Klara Karačić, Karla Vučetić, Dea Jakić i Lea Madeško, a zbog viroza jedan dio atletičara nije mogao sudjelovati na natjecanju.

Trenerica Daria Ljubojević-Kabić istaknula je kako je ovo natjecanje označilo početak nove atletske sezone natjecanja, ali ne pokazuje potpunu sliku napretka dubrovačkih atletičarki zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema koje ovise o vremenskim uvjetima jer Dubrovnik nema adekvatne sportske prostore za treniranje po kišnom vremenu.

Idući vikend, 8. ožujka, najmlađi uzrasti kluba putuju također u Split na 1. kolo Dalmatinske lige za limače.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist