Crna kronika

APEL POLICIJE Pješaci i motociklisti, pripazite u prometu!

APEL POLICIJE Pješaci i motociklisti, pripazite u prometu!

Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnih uvjeta za vožnju motocikala i mopeda te pješačenje u prvi plan ponovno izbija pitanje sigurnosti spomenutih skupina u prometu.

Stoga iz PU dubrovačko-neretvanske još jednom podsjećaju da se navedeni, ali i svi ostali sudionici u prometu, pridržavaju prometnih propisa kojima je njihovo ponašanje regulirano.

-Pješake, posebno one starije životne dobi i djecu, podsjećamo i savjetujemo da cestu obavezno prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima, da ne prelaze cestu kada je na semaforu znak crvenog svjetla za pješake, te da ne istrčavaju na cestu kako time ne bi ugrozili prvenstveno svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu – ističu iz PUDN.

-Kako bi se smanjio broj stradavanja i povećala sigurnost motociklista i mopedista u prometu apeliramo da vlasnici motocikala i mopeda provjere tehničku ispravnost svojih vozila, za vrijeme vožnje prilagode brzinu uvjetima na cesti, koriste zaštitnu opremu, upale dnevno svjetlo i ne upravljaju vozilima ako su umorni ili pod utjecajem alkohola – preporuka je Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist