Grad

APEL MOKOŠANA Naša djeca na putu do škole prelaze ulicom bez pješačkog prijelaza!

APEL MOKOŠANA Naša djeca na putu do škole prelaze ulicom bez pješačkog prijelaza!

Skupina građana Ulice Između dolaca u Novoj Mokošici obratila se udruzi Sigurnost u prometu Dubrovnik, a sve kako bi se poradilo na sigurrnosti stanovnika, prvenstveno djece.

Udruga je na Facebooku objavila njihovu molbu, koju i mi prenosimo, a udruga moli odgovorne Grada Dubrovnika da zbog sigurnosti djece odgovore i učine traženo:

-Javljam Vam se s molbom za pomoć, a u ime roditelja djece koja žive u zgradama, tj. u 20 ulaza u Ulici između dolaca u Novoj Mokošici! Naša djeca svakodnevno na putu do škole trebaju prijeći Ulicu Marina Kneževića u kojoj nema označen, tj. iscrtan niti jedan pješački prijelaz. Prema dogovoru sa Sjednice vijeća roditelja OŠ Mokošica od 12. lipnja 2017., a na zahtjev roditelja, škola je poslala dopis sa zamolbom za pješačkim prijelazom 26. lipnja 2017. Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu i Upravnom odjelu za promet, stanogradnju i razvojne projekte grada Dubrovnika, te je isti ponovno poslala 25. kolovoza 2017. odjelima i gradonačelniku jer do tada nismo dobili nikakav odgovor vezano za prijelaz, a početak školske godine se približio. S istim zahtjevom su roditelji bili krenuli i prije 6 godina, ali se nažalost, ni do dana današnjega nije se ništa riješilo po tom pitanju.
U privitku Vam šaljem dopis poslan nadležnim službama i kartu s Google mapa u kojoj je označena Ulica Marina Kneževića bez ijednog pješačkog, a koja je jedan od svakodnevnih pravaca kretanja djece u školu i iz škole te mjesta u Ulici od izvora gdje postoje 3 pješačka prijelaza. Nadam se da ćete nam uspjeti pomoći! – apel je stanovnika Mokošice.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist