Vaše vijesti

APEL EKO-OMBLIĆA Uredite zapuštenu Šumicu u Mokošici!

APEL EKO-OMBLIĆA Uredite zapuštenu Šumicu u Mokošici!

Eko-Omblići uputili su otvoreni zeleni apel iz Mokošice komunalnim i hortikulturnim službama grada u kojem traže da se konačno uredi njima draga, a trenutno zapuštena Šumica.

-‘Uredite zapuštenu Šumicu u Mokošici!’ poručuju u zadnje vrijeme naši najmlađi eko aktivisti Eko Omblići. A kako i ne bi kada je predivna Šumica u Novoj Mokošici u njezinom samom srcu već godinama zapuštena, iako u njoj rastu vrijedna stogodišnja stabla rogača, dubova, maslina i borova! Umjesto da se uredi u jedan lijepi zeleni gaj s drvenim klupama, vidikovcima, trim stazama gdje bi mogli doći uživati i veliki i mali stanovnici Mokošice, ona ovako stoji i stoji godinama zapuštena i još je prijetnja požarima ljeti (već je gorila nekoliko puta) – ističu Eko-Omblići.

-Molimo odgovorne i komunalne i hortikulturne službe Grada da poslušaju glas naših najmlađih eko aktivista Eko Omblića koji toliko željno zajedno sa ostalim Mokošanima čekaju uređenje zaboravljene i zapuštene Šumice! – kaže voditeljica Eko Omblića Jadranka Šimunović, na kraju citirajući kinesku narodnu poslovicu:

‘Svi su cvjetovi budućnosti u sjemenu sadašnjosti!’

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist