Vaše vijesti

APEL EKO OMBLIĆA Kad će se uvesti komunalni red u Mokošici?

APEL EKO OMBLIĆA Kad će se uvesti komunalni red u Mokošici?

Kada će se uvesti komunalni red u Mokošici? – pitanja su koja često postavljaju naši sugrađani Eko Omblićima preko Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 ili FB stranice.

-Mokošani su ogorčeni jer nikako već godinama nema komunalnog reda, a trebao bi biti jer je dio Grada! Prigovaraju kako Novu Mokošicu čiste samo 2-3 čistača i hortikulturno uređuju samo 2-3 vrtlara što je na veliko naselje koje postaje u zadnje vrijeme i turističko odredište premalo. Komunalnih redara uopće nema, a trebali bi biti s obzirom na puno nagomilanih komunalnih problema! – ističe voditeljica Eko Omblića Jadranka Šimunović.

-Veliki problem su po mišljenju Mokošana ove suše pa je dosta zelenila usahlo. Suhe i bolesne palme se još nisu digle. Isto tako oleandre koje su stradale prošle zime na pojedinim mjestima još nisu zamijenjene novim zdravim sadnicama. Zeleni otoci za recikliranje nisu na pojedinim odlagalištima izdvojeni i ne može im se prići! Slabo se čiste dječja igrališta, a vjetar raznosi smeće iz kontejnera po zelenim površinama što stvara ružnu sliku! Nedostaje kanti za smeće i recikliranje! Nema reda ni kod parkiranja, u nedostatku parkinga parkiraju se na nogostupe pa se ne može proći, pogotovo mame s kolicima! U zadnje vrijeme turisti koji dođu u Grad svojim autombilima ili kombijima parkiraju u Mokošici jer znaju da se ovdje parking ne plaća. Gradski autobusi JP Libertas linije 1b muku muče za doći do zadnje stanice u ulici Između dolaca zbog nepravilnog parkiranja – ističe Šimunović.

-Vjerujemo da će ovaj naš otvoreni apel odgovrnim službama konačno uroditi plodom te da će se konačno od ove jeseni u Novoj Mokošici uvesti komunalni red! – zaključuje Šimunović.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist