Aktualno

Antun Pravedan najavio izlazak iz koalicije

Antun Pravedan najavio izlazak iz koalicije

Da je dubrovačka koalicija svakim danom pod prijetnjom raspada svjedoče i najnovije najave iz HNS-a.

Naime, ukoliko na jednom od sljedećih sjednica Gradskog vijeća dođe prijedlog za imenovanje Pera Šimunovića za ravnatelja Javne ustanove Športski objekti, HNS-ovci će istupiti z koalicije. Te glasine, potvrdio nam je sam predsjednik gradske organizacije HNS-a Antun Pravedan, napominjući kako neće podržati stavljanje HDZ-ovaca na direktorska mjesta. Pri tome je napomeno kako za takav čin ima podršku većine članstva stranke.

Sukob u koaliciji, ovaj put, potaknut je izborom novog ravnatelja JU Športski objekti. Na natječaj se javila samo jedna osoba, Pero Šimunović, trenutni voditelj službe komunalnih redara koji nije dobio podršku natpolovične većine Upravnog vijeća JU Športski objekti i slijedom toga bi natječaj trebao biti poništen. No najave koje imamo su drukčije – izbor ravnatelja treba još samo potvrditi Gradsko vijeće, čime se konkretno Pravedan žestoko protivi.      

Podsjetimo, za Šimunovića je od pet članova UV-a  (na sastanku održanom 28. prosinca prošle godine) glasovalo tek njih dvoje i to Stanko Manenica (NL Pera Vićana) i Maro Lujo (predstavnik zaposlenika). Mladen Gojun (SDP) je bio suzdržan, a preostala dva člana Upravnog vijeća Antun Pravedan (HNS) i Matko Munitić nisu došli, budući da su kasno primili poziv za sjednicu.

Inače, Matko Munitić je, doznajemo, podnio ostavku na mjesto člana Upravnog vijeća. Munitić je u Upravno vijeće te ustanove došao iz kvote Nezavisne Liste Pera Vićana. Kako je u međuvremenu postao član HNS-a, a uz to i kako se ne slaže da na čelu te ustanove bude izabran Pero Šimunović podnio je ostavku predsjedniku Upravnog vijeća JU Stanku Manenici.
 
Zanimljivo je spomenuti kako je SDP-ovac Mladen Gojun na sastanku Upravnog vijeća predložio da se dugogodišnji ravnatelj Cvijeto Bratoš imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja narednih godinu dana. Bratošu ugovor ističe 1. ožujka ove godine, a sredinom godine stječe i pravo za odlazak u zasluženu mirovinu.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist