Grad

Antonija Dragoje ogorčena: Bez daljinskog vodomjera, plaćaš razliku vode!

Antonija Dragoje ogorčena: Bez daljinskog vodomjera, plaćaš razliku vode!

Antonija Dragoje stanarka u jednoj od ‘Mercedesovih’ zgrada, na adresi Josipa Pupačića 6, ogorčena je ponašanjem dubrovačkog Vodovoda, koji kako kaže, prisilno ugrađuje daljinske vodomjere po zgradama, a onim stanarima koji ih odbiju ugraditi naplaćuju razliku vode za cijelu zgradu.

Upravo to se njome događa, a nakon što je dobila ovrhu u iznosu od oko 590 kuna odlučila je svoju priču ispričati za duList.

– Novi daljinski vodomjeri ugrađeni su prije godinu dana. Više od polovine stanara bilo je za njihovo uvođenje, dok nas dvoje stanara nismo bili za to. Naš upravitelj zgrade, koja inače nije pod Domoupravom, vrbovao je stanare, a isto je pokušao još prije dvije godine. Uvjeravao je kako će voda biti jeftinija, no to je očito bila laž. Bila sam protiv jer sve što je napravio bilo je povezano s nečim – od fasade koja curi pa do ovoga, sve je bilo problematično – naglasila je iznijevši još nekoliko razloga zbog kojih nije željela uvesti novi vodomjer. Naime, osim što je vršen pritisak na stanare da ugrade daljinske vodomjere premda su nove ugradili prije 4 godine (a također su kupljeni od Vodovoda), prijetilo im se da će plaćati razliku vode koja se do tada dijelila na 30 stanova, što se kasnije i dogodilo. Varirala je, dodaje, i cijena daljinskih vodomjera, od 900 do 1000 kuna, da bi ih stanari na kraju platili 960 kuna.

Cijeli članak i što nam je rekao direktor Vodovoda Pero Mišković pročitajte u novom broju duLista!

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist