Natrag
23.9.2017 13:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘Pogodovanje taksistima, autobuserima i žičari čini direktnu štetu građanima’

1.6.2016 @ 13:02 Dulist Aktualno

Podijelite:

Grad Dubrovnik će od info pulta na Pilama godišnje zaraditi 2 milijuna kuna, a najskuplji pult postigao je cijenu od 350 tisuća kuna. Rekao je to gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji za novinare na temu izvršenja proračuna za 2015. godinu te raspodjele viška sredstava od 25,8 milijuna kuna.
-Znači od svih pultova na Pilama ostvarit ćemo godišnji prihod od dva milijuna kuna. Usporedit ću to s autobusima i dogovorom oko licenci na koji sam nevoljko pristao jer nisam imao izbora zbog političkih pritisaka predsjednika Gradskog vijeća i drugih političkih stranaka. Pitam sam sebe, gradske vijećnike i građane ako za 12 kvadrata na Pilama dobijemo 2 milijuna kuna, a za prolazak 30-ak tisuća autobusa godišnje dobijemo manje pogodujemo li nekome. Zašto mu pogodujemo i koji je kriterij za to? Mi smatramo da za većinu toga treba napraviti otvorene cijene, a pogodovanje od taksista, autobusera i žičare čini direktnu štetu građanima. Otvorimo prostor građanima, raspišimo javne natječaje i dajmo im šansu da oni kažu koliko će nešto platiti. Iznos od dva milijuna kuna je značajan i zbog toga proračun raste. Prihodi rastu isključivo i jedino od upravljanja imovinom. Kada bi Gradsko vijeće bilo odgovorno ovaj grda bi danas imao proračun blizu 700 milijuna kuna – rekao je Vlahušić.
Istaknuo je i kako će se rebalansom proračun za ovu godinu povećati za 69 milijuna kuna, odnosno narast će na 520 milijuna. Dio tih 69 milijuna kuna čini višak sredstava iz 2015. godine u iznosu od 25,8 milijuna kuna. Tu je i kredit HBOR-a od 40 milijuna kuna za groblje na Dupcu čija će se prva faza u samom obuhvatu početi graditi kroz desetak dana.
-Ovakav proračun ima nekoliko otvorenih pitanja poput koncesije za žičaru za koju se nadamo da ćemo riješiti uskoro – naglasio je Vlahušić.
Pročelnica za financije Anita Burić objasnila je kako je proračun za 2015. godinu bio zadnji proračun koji se radio na stari način te da proračun za 2016. godinu predstavlja zbiran iznos gradskih sredstava i sredstava proračunskih korisnika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana