Kultura

ANDREY GUGNIN U DVORU Ne propustite recital mladog ruskog pijanista

ANDREY GUGNIN U DVORU Ne propustite recital mladog ruskog pijanista

U nastavku novog glazbenog programa na 67. Igrama, naziva U susret budućnosti, koji predstavlja mlade laureate prestižnih međunarodnih glazbenih natjecanja, festivalsku publiku očekuje solistički nastup ruskog pijanista Andreya Gugnina u ponedjeljak, 22. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Mladi virtuoz predstavio se na prošlotjednom koncertu gdje je, zajedno s kolegom violinistom Stephenom Waartsom, oduševio festivalsku publiku. Na repertoaru njegovog klavirskog recitala su Romantična sonata br.1 u b-molu Nikolaia Medtnera, Ljubav i smrt (iz suite Goyescas) Enriquea Granadosa, Chopinovih 12 etida te izbor iz Osam studija za klavir Borisa Papandopula.

Andrey Gugnin rođen je 1987. godine, a diplomirao je na Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski u klasi Vere Gornostayeve. Nedugo nakon toga, kao redovan član pridružuje se programu Moskovskog filharmonijskog društva za mlade talente pod nazivom „Zvijezde 21. stoljeća”. Laureat je međunarodnog natjecanja Allegro vivo u San Marinu (2008.), Međunarodnog natjecanja u gradu Cantù (1. nagrada, 2009.), Međunarodnog natjecanja Svetislav Stančić u Zagrebu (2. nagrada i dvije specijalne nagrade, 2011.), Natjecanja Ludwig van Beethoven u Beču (2013.) i Međunarodnog natjecanja Valsesia Musica u Italiji (1. nagrada, 2014.). U lipnju 2014. osvaja zlatnu medalju i nagradu publike na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Gina Bachauer u Salt Lake Cityju, a u srpnju ove godine prvu nagradu na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Sydney, Australija. U nadolazećoj sezoni očekuje ga prvi solistički koncert u Carnegie Hallu.

Dan poslije, 23. kolovoza dubrovačkoj će se publici predstaviti i mladi laureati violinist Aleksey Semenenko te pijanistica Inna Firsova. Čast zaključiti novi glazbeni program pod nazivom U susret budućnosti ima ruski pijanist Yury Favorin u srijedu, 24. kolovoza. Ulaznice su dostupne u internetskoj prodaji, na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist