Kultura

„ANA U GRADU“ Za kraj filmska glazba u Kazalištu

„ANA U GRADU“ Za kraj filmska glazba u Kazalištu

Nakon sjajnog jutarnjeg koncerta na Srđu, gdje su Ana Rucner i njezina majka Snježana u društvu mnogobrojnih posjetitelja dočekale prve zrake sunca u nedjelju navečer vrata je otvorilo i Kazalište Marina Držića.

Nakon četiri koncerta u četiri dana, na kojima su uživali Dubrovčani i njihovi gosti, kazalište je u nedjelju navečer postalo prava filmska pozornica na kojoj je održan peti finalni koncert ovogodišnjeg festivala.

Ana Rucner u suradnji sa Simfonijskim orkestrom iz Mostara, ritam sekcijom iz Sarajeva te solistima Lucijom Zovko, Ivom Jurićem i Anđelom Ljubić izvodila je najpopularnije skladbe iz poznatih svjetskih filmova. Uz atraktivan performance Ana je dočarala scene iz najpoznatijih filmova kao što su Pulp Fiction, Schindlerova lista, Čarobnjak iz Oza, U registraturi, Pirati s kariba, Kum i mnogih drugih.

Dirigentsku palicu preuzeo je mladi mostarski dirigent Damir Bunoza, a pod mentorstvom dugogodišnjeg ravnatelja Zagrebačke filharmonije, Mostarca Miljenka Puljića. Spomenutim izvođačima na kraju su se pridružili i svi gosti glazbenici kao i djeca iz dječjeg doma Maslina koji su vjerni Anini prijatelji.

Koncert je posjetio i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, kojemu je Ana osobno zahvalila za dugogodišnju potporu festivalu, a među gledateljima se moglo primijetiti mnoge zaljubljenike u filmsku glazbu koja je u ovakvoj izvedbi doista bila pravi doživljaj.

– Svake godine pred Festival imam tremu jer mi je jako stalo da Dubrovčanima pružim ono najbolje. Jako sam sretna zbog dobivene podrške od strane Grada, no i svih posjetitelja koji su se rado odazvali i posjetili svih pet koncerata. Želim zahvaliti svim sponzorima bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć, kao i agenciji Dubrovnik PartneR i modnoj dizajnerici Andreji Zvono Design. Od srca želim dragoj Mari Maltarić, s kojom smo bili u mislima tijekom cijelog Festivala, brzo ozdravljenje – rekla je Rucner.

Ove je godine na festivalu Ana u Gradu, autorskom projektu Ane Rucner, održano pet koncerata na kojima je ugostila sjajne strane glazbenike: Olivera Poola, pijanista iz Velike Britanije, Lucu Lucinija i Maria Stefana Pietrodarchija iz Italije te svoju majku Snježanu Rucner.

Ana svake godine prihod s koncerata donira u humanitarne svrhe, a ove godine njezin je izbor bila mlada Dubrovkinja Mara Maltarić, također glazbenica pa će se novac od prodanih karata donirati za njezino liječenje.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist