Crna kronika

Ana Birimiša ponovo oslobođena optužbe za pomaganje u dilanju i pranju novca

Ana Birimiša ponovo oslobođena optužbe za pomaganje u dilanju i pranju novca

Dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša oslobođena je optužbe za sudjelovanje u dilanju droge i pranju ilegalno zarađenog novca.

Radi se o drugoj oslobađajućoj presudi jer je prva ukinuta odlukom višeg suda kako bi se provelo novo suđenje i bolje obrazložila odluka. Vijeće Županijskog suda u Splitu pod predsjedanjem suca Damira Romca procijenilo je kako nema dokaza na kojem mogu temeljiti osuđujuću presuda, kako prenosi Slobodna Dalmacija. Tijekom postupka glavna svjedokinja Želita Tomić, sada Ana Dražeta, pokazala se nevjerodostojnom.

– Što se tiče pranja novca, činjenica je kako je u to vrijeme Ana Birimiša bila uspješna odvjetnica s dobrim primanjima te je dobila nasljedstvo tako da nema dokaza da je njena imovina potekla od prodaje droge. Isto tako, iako je bila u bliskim odnosima s Jakšom Cvitanovićem, nema dokaza da je imala svijest da se on bavi kaznenim djelom te da je imala namjeru prikrivati porijeklo njegovog nelegalno stečenog novca – rekao je u obrazloženju odluke sudac Romac.

Prema optužnici, Birimiša je zajedno s Cvitanovićem i njegovim bratom bila među čelnim ljudima udruge te im je davala na korištenje osobne automobile i motorkotače za nabavu i prodaju droge. Dodajmo kako je njezin odvjetnik Željko Gulišija vjerovao u pozitivan ishod i dodao kako kaže ‘od početka sam očekivao ovakvu odluku i vjerujem da će je Vrhovni sud potvrditi’. Unatoč ovakvoj odluci USKOK će i nadalje ustrajati na osuđujućoj presudi.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist