DuList INKultura

AMOR NIJE AMOR, ZLATO JE AMOR… Na Festivalu soli izveden ‘Skup’

AMOR NIJE AMOR, ZLATO JE AMOR... Na Festivalu soli izveden 'Skup'

Večeras je u programu prvog po redu Festivala soli u Stonu, a s ciljem sjećanja na slavnog hrvatskog komediografa Marina Držića koji je 1553. boravio kao pisar u stonskoj Solani, u suorganizaciji Doma Marina Držića iz Dubrovnika i u povodu obilježavanja 450. obljetnice Vidrine smrti, Kulturna udruga Aster izvela predstavu “Skup”.

Verzija prilagođena lutkarskoj izvedbi oduševila je sve uzraste gledališta punog Stonjana i njihovih gostiju za koje je ova izvedba bila besplatna. Dio ugođaja možete vidjeti na fotografijama u privitku.

Sutra, 29. kolovoza u povijesnom ambijentu Solane Ston nastavlja se program Festivala soli pod nazivom “Dan maslinovog ulja” na kojemu će maslinari iz Vela Luke okupljeni u udruzi Korčulansko maslinovo ulje predstaviti ulje koje je zaštićeno oznakom izvornosti Europske unije. Iskoristite prigodu kušati veloluška ulja od sorte lastovka od 19 sati.

U večernjem dijelu programa nastupit će Buco &Sigma. Kao što je javnosti poznato Buco Pende ovog ljeta obilježava pedesetu obljetnicu svog rada i svi posjetitelji Festivala uživat će sutra u izvedbama prekrasnih Bucovih pjesama, a moći će i zabalati uz evergreene grupe Sigma.

Napominjemo da ulaznica za program Festivala soli stoje svega 10kn za koju ulaznicu dobijete vrećicu od 250 gr soli, što je promocija ove jedinstvene soli , bez gorčine, koja se proizvodi u stonskoj solani na tisućljetni način.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist