Politika

“Aktualni sat neaktualne Šuice”

"Aktualni sat neaktualne Šuice"

Grad Dubrovnik, na čijem sam čelu, djeluje sukladno mjerama koje je izrekla Upravna inspekcija Ministarstva uprave i u tu je svrhu uskladio način poslovanja, o čemu je u dva navrata izvijestio nadležni Odjel za inspekciju lokalne i područne regionalne samouprave ministarstva.

Druge nepravilnosti su u postupku ispravljanja i usklađivanja sa zakonskim propisima, pri čemu se također treba držati propisane procedure, a s kojom je Ministarstvo upoznato – reagirao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić na današnje pitanje saborske zastupnice Dubravke Šuice (HDZ) na aktualnom satu u Saboru. Odgovarajući na pitanje Šuice, podsjetimo, ministar Uprave Davorin Mlakar ustvrdio je kako je Ministarstvo protiv gradonačelnika Dubrovnika i drugih koji su se oglušili na njihove zahtjeve podnijelo prekršajne prijave. 

Zanimljivo je kako je Vlahušić reagiranje napisao i potpisao kao predsjednik Županijske organizacije HNS-a.  
 – HDZ-ova zastupnica Dubravka Šuica pokazala je kako je u ljetnoj stanci rada Sabora bila vrlo kreativna i predano radila na unapređenju života građana iz čije je izborne jedinice izabrana na saborsku dužnost te je i ove godine pokazala da jedino što u tom smislu zna poduzeti je podsjećati ministre u Vladi na ono što je ionako njihov posao.
 
Podsjećamo javnost kako je i 23. rujna 2010. godine, prije punih godinu dana, također tijekom aktualnog prijepodneva na zasjedanju Sabora, Šuica pozvala inspekciju Ministarstva uprave da izvrši nadzor nad službama Grada Dubrovnika. Čini se da s jednakom predanošću nije pratila sjednice Gradskog vijeća na kojima su vijećnici izglasali akte sukladno preporukama i nalozima Ministarstva uprave.
 
Početkom studenog iste godine službenici Ministarstva uprave obavili su uvid i potom 24. studenog dostavili Gradu Dubrovniku nalaz inspekcije po kojem su utvrđene manje nepravilnosti koje su s vremenom otklonjene, o čemu smo obavijestili Ministarstvo dopisom od 24. siječnja i 28. ožujka 2011. U međuvremenu je rasprava na sjednici Gradskog vijeća pokazala kako je to jedan od boljih inspekcijskih nalaza nad jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Naime, nalazi inspekcije nad Ministarstvima Republike Hrvatske rezultirali su pronalaskom sličnih nepravilnosti, o čemu je i sam ministar Mlakar govorio u intervjuu za jednu dnevnu novinu u veljači 2010. godine. Zanimljivo je istaknuti da je Vlada Republike Hrvatske na isplaćivanje neosnovanih Ugovora o djelu dnevno trošila čak 380 tisuća kuna o čemu je  pisalo nekoliko portala i dnevnih novina, a na što je upozoravao i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika. Ministar  Mlakar je u spomenutom intervjuu eksplicitno istaknuo kako za navedeno sklapanje Ugovora o djelu ne postoji konkretna sankcija te da je i u vlastitom Ministarstvu primoran angažirati vanjske suradnike ovim putem.
 
Danas, 28. rujna 2011. godine, saborska zastupnica Dubravka Šuica pozvala je inspekciju Ministarstva uprave da izvrši nadzor nad službama Grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik prekršajno prijavi. Do ovog trenutka u Grad Dubrovnik nije došla nikakva prekršajna prijava, a od nalaza inspekcije prošlo je deset mjeseci. Uvjereni smo kako je Ministarstvo uvidjelo da Grad Dubrovnik posluje sukladno Zakonima i pozitivnim pravnim propisima, a da nepravilnosti u poslovanju ispravlja – piše u svom reagiranju predsjednika Županijske organizacije HNS-a i gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić.

 

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović