Zanimljivosti

AKTIVIRANJE MLADIH Znate li što je projekt ‘Volonternica’?

AKTIVIRANJE MLADIH Znate li što je projekt 'Volonternica'?

Projekt ‘Volonternica’ kojemu je primarni cilj razvoj volonterstva s posebnim naglaskom na aktiviranje mladih, započeo je 1. kolovoza, a trajat će do 31. svibnja iduće godine.

Projekt provodi Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih i sufinancira Grad Dubrovnik. Ovo je nakon Burze Dobrote i InVolontiram se , treća godina za redom kako Udruga Bonsai provodi program lokalnog voloterskog centra.

Partneri na spomenutom projektu su Općina Konavle, DURA te Udruga Sportska školica Dubrovnik.

Kroz niz aktivnosti planira se doprinjeti daljnjem razvoju volonterstva na području Dubrovnika i okolice. Dio je usmjeren na stvaranje prilika za volontiranje (volonterski programi i aktivnosti), kao i na edukaciju te osnaživanje sudionika u volontiranju (volonteri, organizatori i korisnici volontiranja).

Sportskoj školici Dubrovnik pomoći ćemo u kreiranju njihovog volonterskog programa jer je naše istraživanje ‘Moje slobodno vrijeme’ provedeno u suradnji s Institutom Ivo Pilar ove godine pokazalo kako su sport i rad s djecom najpoželjnije aktivnosti u kojima bi mladi volontirali.

S Razvojnom agencijom grada Dubrovnika, DUROM, kroz edukaciju korisnika poslovnog inkubatora i organizaciju korporativnog volontiranja doprinosimo podizanju svijesti o društveno korisnom djelovanju unutar poslovnog sektora.

Udruga Bonsai u suradnji s Općinom Konavle kroz niz akcija i aktivnosti će pokušat pospješit volontiranje mladih na tom području.

Također, planiramo započeti volonterski program poduke djece od strane studenata s ciljem olakšavanja učenja djece i druženja. Isto će se provoditi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb te Savjetovalištem Luka Ritz koja tu aktivnost provodi u Zagrebu.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE VINILA Sajam gramofonskih ploča u Lazaretima

Dulist