Crna kronika

‘AKO STE UMORNI, ZAUSTAVITE SE’ Postavljene ploče s upozorenjem za umorne vozače

'AKO STE UMORNI, ZAUSTAVITE SE' Postavljene ploče s upozorenjem za umorne vozače

Na pet lokacija od Zaton Dola do Karasovića postavljene su reflektirajuće ploče s natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku – Ako ste umorni, zaustavite se!
-Svjedoci smo prometnih nesreća u kojima sudjeluju strani državljani, koje se događaju na državnoj cesti D-8, posebice na dijelu od mjesta Zaton Doli do mjesta Karasovići. Uzrok navedenih prometnih nesreća su najčešće umor i pospanost, dok su posljedice sudionika koji sudjeluju u tim prometnim nesrećama najteže /smrtne posljedice, teške tjelesne ozljede/. S obzirom na navedeno, Udruga sigurnost u prometu, je izradila projekt ‘Ako ste umorni zaustavite se’, a koji za cilj ima smanjenje prometnih nesreća sa stranim državljanima, u sklopu kojega su na pet lokacija od mjesta Zaton Doli do mjesta Karasovići postavljene reflektirajuće prometne ploče s natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku – javlja Denis Pavela iz Udruge Sigurnost u prometu.
Ovim projektom su Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija postali prvi i jedini u RH koji imaju takav vid prevencije naspram stranih državljana, sudionika u prometu. Projekt se provodi u suradnji s Hrvatskim cestama i tvrtkom Signalizacija, a iz udruge javljaju kako će po završetku turističke sezone i evaluacije projekta izvijestiti javnost o provedenim rezultatima i stradavanju stranih državljana u usporedbi s turističkom sezonom 2015.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist