Aktualno

Ako ne bude dogovora, slijede prosvjedi

Ako ne bude dogovora, slijede prosvjedi

DuList već je pisao kako su Konavljani ostali bez autobusnih linija koje su prometovale prema Vitaljini, Dubi i Vodovađi. Ove linije od jučer prevozile su samo đake.

No, prema riječima konavoskog načelnika Luke Korde, Općina je to dočekala spremno, organiziravši vlastiti prijevoz uz pomoć privatnika: Prijevoz putnika prema mjestima koja s Cavtatom više ne povezuju Libertasovi autobusi, obavljat će se mini busevima.

– Sve što su oni ukinuli mi smo organizirali uz pomoć naših privatnih prijevoznika. Također smo podnijeli tužbu protiv Libertasa za to što tvrtka nije ispoštovala otkazni rok od 3 mjeseca te tražimo da nam se plati odšteta za ova tri mjeseca zbog štete koju ćemo snositi – rekao nam je Korda naglasivši:

– Ovo je pravo ludilo, vrhunac je da Vlahušić ovakvo nešto radi, to je nenormalno bez da se poštuje ugovor- dodao je. Po pitanju raspisivanja koncesije, rekao je da će Općina još razmisliti o slijedećim potezima, a morat će se organizirati i sastanak sa Županijom po pitanju županijskih linija.

– Premostili smo ovaj dio, no ovo nije trajno rješenje- naglasio je Korda.
 
Jutros su i predstavnici Radničkog vijeća pokušali razgovarati sa direktorom Đurom Deranjom. Predsjednik Radničkog vijeća Ivo Klaić nezadovoljan je ukidanjem konavoskih linija:

-Što su dobili sa ukidanjem te tri linije, kad one ionako još uvijek voze đake, jer to moraju. Samo su dobili trošak – komentar je Iva Klaić koji, ako se ne postigne dogovor, najavljuje blokade:

-Ako se ubrzo ne dogovore,  napraviti ćemo prosvjede pred Općinama Konavle, i Župa i pred Gradom Dubrovnikom. Ovo je sramota, jer Općina Župa dubrovačka ima prihode, a nema rashode, i ona jednostavno mora sudjelovati u troškovima. Neka se ostave politika, mučki i groblja i neka se dogovore – ističe Klaić i dodaje kako radnicima Libertasa Kolektivni ugovor, oko kojeg se još pregovara, ne znači ništa ako se izgube radna mjesta:

– Što ćemo s tim ljudima. Ovo je sve pošlo iz Uprave,  po naređenju Pera Vičana. Oni jednostavno nisu odustali od plana da razbiju Libertas – zaključio je Klaić.
 

Pročitajte još

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist