Aktualno

AKCIJA OREBIĆKOG HGSS-A U šlapicama za plićak zaputili se u avanturu na Svetog Iliju!

AKCIJA OREBIĆKOG HGSS-A U šlapicama za plićak zaputili se u avanturu na Svetog Iliju!

Ove šlapice se koriste za jutarnji put od kreveta do pranja zuba, eventualno kao zaštita od vlasulja u plićaku, za pentranje na brdo od skoro 1000 m radije koristite japanke. Jeftinije su! A voda!? Što će Vam voda u brdu! Da vrijedi ne bi bila u koljenu! – napisali su na Facebooku članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Orebić uz popratne fotografije šlapica u kojima se prije dva dana mlađi par stranaca zaputio u avanturu na Svetog Iliju.

Kako su kasnije objasnili, u četvrtak se mlađi par stranaca u ‘šlapicama za plićak’, golih nogu i s minimalno vode uputio u avanturu na Svetog Iliju.

-Malo prije 16:00 sati, pozivom iz Centra 112, alarmirana je HGSS Stanica Orebić, od koje je zatražena pomoć za dvoje izgubljenih turista. Isti su u povratku s brda, po već ustaljenom obrascu, inače genijalnom, iznad Kućišta skrenuli s markirane staze iz samo njima znanih razloga, te završili u neprohodnoj šikari i to u neposrednoj blizini lanjskog smrtnog stradavanja turista, reklo bi se „ista skula, isti bori i teta Mara na punistri“. Dok su ostali članovi Stanice HGSS-a Orebić bili u pripravnosti, trojica članova orebićke Stanice vrlo brzo lociraju izgubljene i već oko 16:20 dolaze do njih, zbrinu ih i dovode na sigurno.

Par je bio u još uvijek relativno zadovoljavajućem stanju, ipak dehidrirani, posebno muški dio, kojem je u dva navrata dan kisik i koji se je već tužio na grčeve u ekstremitetima. Isti su potom prebačeni do HMP Orebić na pregled. I ovog se puta po tko zna koji put ponavlja ista priča koja je već mnoge koštala glave, skretanje sa obilježenih staza, nedostatak vode, neopremljenost i nekorištenje mozga. Osim dobrog završetka avanture ima još jedna dobra stvar, HGSS Stanica je počela uredovati svaki drugi dan, a to je ipak bolje nego svakodnevno – napisali su HGSS-ovci iz Orebića.

Foto: Facebook/HGSS Orebić

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist