Crna kronika

AKCIJA „MARTINJE“ 28 vozača pod utjecajem alkohola

AKCIJA „MARTINJE“ 28 vozača pod utjecajem alkohola

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u razdoblju od 7. do 11. studenog proveli su preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na sprječavanje vožnje pod utjecajem alkohola s ciljem prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Tijekom spomenutog razdoblja na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na vožnju pod utjecajem alkohola i droga kontrolirano je 728 vozača. Od tog broja, pod utjecajem alkohola zatečeno je 28 vozača.

Najveći broj alkoholiziranih vozača bio je u dobnim skupinama od 18 do 24 godina (9) i 31 do 40 godina (8). Koncentracija alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg izmjerena je kod 12 vozača, a isti broj vozača imao je koncentraciju alkohola između  1,01 i 1,5 g/kg.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola, iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama zabilježena su 292 prekršaja od kojih je najviše bilo zbog brzine, njih 121.

U ovom razdoblju zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je lakše ozlijeđena.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist