Crna kronika

Akcija Kukolj: Podnesena kaznena prijava i protiv pomoćnika načelnika PP Metković!

Akcija Kukolj: Podnesena kaznena prijava i protiv pomoćnika načelnika PP Metković!

U nastavku policijske akcije ”Kukolj” u sklopu koje je zbog raznih kaznenih djela prije dva tjedna uhićeno 19 policajaca i dva civila s područja doline Neretve, u utorak je podnesena još jedna kaznena prijava i to protiv pomoćnika načelnika Policijske postaje Metković.
Kako se neslužbeno doznaje u srijedu, on je dan ranije udaljen s dužnosti, a protiv njega je išla kaznena prijava redovitim putem što znači da za razliku od njegovih kolega nije bilo uhićenja i privođenja.
Inače, kriminalističko istraživanje započelo je u kolovozu 2014.godine, a 11. ožujka 2015. godine uhićena je 21 osoba. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumnjičenih podnesena je kaznena prijava za ukupno 40 kaznenih djela, odnosno 26 kaznenih djela zlouporabe položaje i ovlasti, 10 kaznenih djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, po jedno kazneno djelo za primanje mita i pomaganje u primanju mita te 2 kaznena djela davanja mita. Osumnjičeni policijski službenici su zbog teže povrede službene dužnosti isti dan udaljeni iz službe.

Pročitajte još

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Vozačica udarila u stup, prevezena u bolnicu

Dulist