Grad

AGONIJA SE NASTAVLJA Ulica padre Perice i dalje raskopana

Ulica padre Perice

Jutros sam majku morao voditi u bolnicu i opet smo, na jedvite jade, prešli preko tih konstrukcija. Zbilja ne razumijem kako se i nakon deset mjeseci naša ulica ne može vratiti u prvobitno stanje – kaže nam ogorčeni stanovnik Ulice padre Perice, koja već više od deset mjeseci stoji raskopana zbog gradnje garaže u susjednoj Ulici Stjepana Cvijića.
– Gradnja garaže je probila sve rokove, a naša ulica je još uvijek raskopana. Svakodnevno moramo hodati preko daski. A u našoj ulici žive i djeca i starci, samo čekamo da se nekome nešto loše dogodi – ističu nezadovoljni stanovnici ulice, koji su već odavno izgubili strpljenje.
– Kontaktirali smo i gradske komunalce. Oni su nas uvjeravali kako su dali nalog izvođaču radova da ulicu vrati u ‘prvobitno stanje’ ili će to Grad učiniti, a izvođaču radova ispostaviti račun. Nijedno od toga se još uvijek nije dogodilo – kažu. Složni su u stavu kako je njihova priča prava sramota za Grad Dubrovnik.

Najprometnija u Gružu
– Govorilo se kako će sve biti gotovo za tri mjeseca. Prošlo je dvostruko više vremena. Garaža je pri kraju, a naša cesta u katastrofalnom stanju – žale se Gružani.
Podsjetimo, problemi stanara Ulice padre Perice počeli su još sredinom 2014. godine, kada je tijekom radova na izgradnji garaže srušen zid s desne strane ulice. Tada su i gradski komunalci utvrdili kako je prilikom radova došlo do oštećenja. Potom je krajem godine improvizirana željezna ograda, postavljena umjesto srušenog zida, popustila pod udarom vjetra i predstavljala pravi rizik za prolaznike.
Šef dubrovačke podružnice Tolo Tradea Jure Tolić tada nas je uvjeravao kako će se zid prvi raditi, ali se i to oteglo.Potom, u ožujku ove godine radnici su udarili u potporne zidove ulice i ona se urušula, zapravo prepolovila. I tada je osmišljeno improvizirano rješenje, a ulica i danas stoji raskopana, iako je zbog svoje lokacije za pješake jedna od najprometnijih u Gružu.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist