Natrag
23.10.2017 02:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Agencije protiv ‘ad hoc’ tenderinga!

30.1.2014 @ 9:29 Baldo Marunčić Grad

Podijelite:

Luka Dubrovnik već u ovoj turističkoj sezoni želi iskoristiti svoje koncesijsko pravo prijevoza putnika s cruisera, a putnički agenti koji zastupaju brodove na kružnim putovanjima smatraju kako je tako nešto nemoguće organizirati i provesti u tako kratkom roku.

Na sastanku održanom prošlog petka u Županijskoj lučkoj upravi, direktor Luke Dubrovnik Božidar Memed iznio je prijedlog o uspostavljanju domaćeg ‘tenderinga’, odnosno prijevoza putnika s cruisera plovilima domaćih vlasnika, a ne kao dosad ‘tenderima’ s cruisera. Putnički agenti to smatraju dobrom idejom, ali upozoravaju na neprihvatljiv rok provedbe, kao i pitanje osiguranja od mogućih nesreća. Osim toga, smatraju kako Luka Dubrovnik nema adekvatan kapacitet (plovila) za tako ozbiljan i zahtjevan posao. Jer prema Memedovom prijedlogu, prijevoz bi, uz dva broda JU Rezervat Lokrum ‘Skala’ i ‘Zrinski’ koji su i proteklih godina po potrebi obavljali taj posao, trebala obavljati i flota od osam brodova u vlasništvu tvrtke Adriana iz Cavtata.

Više o temi saznajte u novom, tiskanom izdanju DuLista!

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana