Sport

A GDJE JE ANDRO? Grad u euforiji, a gradonačelnika nigdje

A GDJE JE ANDRO? Grad u euforiji, a gradonačelnika nigdje

Jugaši su u srijedu navečer pred preko dvije tisuće duša podigli pokal prvaka Hrvatske. Euforija koja je zarazila Grad već danima ranije te noći je dosegla svoj vrhunac.

Mi smo, pak, usred sve te euforije primijetili kako na svečanoj loži nema prvog čovjeka grada čiji je klub, inače perjanica dubrovačkog sporta, osvojio naslov prvaka države.

Iz Gradske uprave danas su izvijestili javnost kako je gradonačelnik Vlahušić tek uputio čestitku prvacima, ali se iz ničega ne da iščitati razlog njegovog izbivanja na jednom od najznačajnijih događaja ove godine za grad pod Srđem.

Inače, na svečanoj tribini nismo primjetili niti zamjenike Željka Raguža i Tatjanu Šimac Bonačić .

Nije bilo ni predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića, koji je ujedno i član Uprave kluba. Kako neslužbeno saznajemo, gradski pročelnik Miho Katičić, inače također član Uprave Juga, ‘opravdao’ je svoj izostanak zbog službenog putovanja.

U prvom redu svečane tribine vidjeli smo pak župana Nikolu Dobroslavića te biskupa Matu Uzinića, kojeg zapravo sve češće viđamo na Jugovom bazenu pa se može reći kako je naš duhovni pastir, inače rođen u mjestu Dubrava u poljičkom zaleđu, već postao i pravi Jugov navijač.

Istini za volju, te večeri primijetili smo na Jugovom bazenu Tončija Daničića iz gradskog upravnog odjela za kulturu i baštinu, ali oni koji ga znaju prije će reći da je na utakmicu stigao kao vatreni navijač Juga.

Zanimljivo je kako su podršku Jugu dali i, legenda hrvatskog vaterpola i dugogodišnji trener, Ozren Bonačić, kao i hajdukovci Zlatko Vujović i Goran Vučević te dojučerašnji predsjednik splitskog kluba Marin Brbić.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist