Kolumne

Zoran Pucarić: Dubrovnik je, bez dileme najveći hrvatski doprinos svjetskoj kulturi i civilizaciji

Zoran Pucarić: Dubrovnik je, bez dileme najveći hrvatski doprinos svjetskoj kulturi i civilizaciji

Bandić je krenuo u kampanju po još jedan mandat sa za njega idealnim sloganom: ‘Živim Zagreb’. Odajem priznanje (za sada) nepoznatom kreativcu. Slogan upravo savršeno opisuje Bandića i prikriva sve kontroverze vezane uz njegov mandat. Brat po demagogiji našem dojučerašnjem gradonačelniku s ovim sloganom traži placet za nastavak dosadašnje politike. Bit će mu teže nego prije, ali ne i nemoguće. Znat ćemo uskoro.
Slogan me neodoljivo podsjeća na slogan ‘Živjeti Grad’ kojeg je nekoć koristio HDZ. Svi u kampanji pokušavaju dokazati da su upravo oni ti koji ‘žive Grad’ a ne samo ‘žive u Gradu’. Kandidata će opet biti u izobilju. Programa također. Prisjetite se raznih najava i prigodnih predizbornih akcija. Jedna od antologijskih bila je predizborna kampanja mikroasfaltom. Nakon koliko vremena smo gledali radove na popravljanju mikroasfalta? Toliko otprilike traju dosezi predizbornih akcija osmišljenih tek da privuku vašu pozornost.
Dubrovnik je, bez dileme najveći hrvatski doprinos svjetskoj kulturi i civilizaciji. Uređenost Dubrovačke Republike u onom vremenu bila je na najvišoj razini. Razinu koju teško da sada možemo dosegnuti ako se uspoređujemo s najboljima. A s lošijima se ne moramo uspoređivati, njihovi dosezi ne bi nam smjeli predstavljati nešto veliko. Trebao bi ovaj princip vrijediti u svim sferama života. Tek kada budemo cijenili najbolje i mjerili se prema njima (najbolje tete u vrtiću, najbolje vozače, najbolje prodavače, majstore, liječnike, učitelje…) moći ćemo napraviti kvalitetan odmak i osigurati kvalitetne temelje za našu djecu. Oni to sigurno zaslužuju. Naša se djeca nemaju čega sramiti, zato smo svi mi stariji tu.
Sjetite se toga kada budete slušali izlaganje kandidata, gledali umotvorine njihovih timova u kampanji i na koncu kada budete nekome davali svoj glas
Živjeti Grad je odgovoran posao…

Pročitajte još

Zoran Pucarić: U zemlji Ludog klobučara

Dulist

Smrt turizmu, sloboda narodu

Siniša Car

NAKNADNA PAMET Zoran Pucarić: Svjetla reflektora

Dulist