Aktualno

75 000 kuna za 12 radiša u gradskoj upravi!

75 000 kuna za 12 radiša u gradskoj upravi!

Želim grad u kojem nema tajnih ugovora, tajnih pregovora i lažnih obećanja – govorio je gradonačelnik u svojoj predizbornoj kampanji, uporno inzistirajući na transparentnosti rada Gradske uprave.

Proteklih dana gradonačelnikove riječi po tko zna koji put bile su na kušnji. I to na pitanju koje mu je bilo posebno vrijedno i na čemu je ranije uvijek inzistirao. Pristup informacijama iz Gradske uprave treba biti omogućen, bez oznaka tajnosti ili povjerljivosti, potpuno transparentno, govorio je nekad gradonačelnik Vlahušić. A onda je na red došla gradonačelnikova odluka o dodjeli dodatka za uspješan rad službenika, tzv. lista nagrađenih zaposlenika.

Tragom informacije, zatražili smo od Gradske uprave informaciju o kojim zaslužnim zaposlenicima, kolikom iznosu nagrade te kriterijima i obrazloženjima za svakog nagrađenog je riječ. I – naletjeli na zid.

– Tijela javne vlasti uskratit će pristup informaciji ako je informacija klasificirana stupnjem tajnosti sukladno zakonu i/ili općem aktu donesenom na temelju zakona kojim se propisuje tajnost podataka ili je zaštićena zakonom kojim se uređuje područje zaštite osobnih podataka – štreberski su nam iz Gradske uprave izbiflali odredbu koja ih, navodno, sprječava da nam proslijede podatke, a pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka.

Ipak, ono što iz Gradske uprave jesmo dobili dovoljno je da zagolica maštu svakog zainteresiranog građanina.

Koliki su iznosi nagrade za natprosječan rad u prošloj i ovoj godini podijeljeni te zašto Gradska uprava zataškava imena nagrađenih pročitajte u novom broju duLista koji se od ove srijede nalazi na trafikama.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist