Kultura

67. IGRE Recital Romana Simovića večeras u Dvoru

67. IGRE Recital Romana Simovića večeras u Dvoru

Koncertmajstor jednog od pet najboljih svjetskih orkestara, londonskih simfoničara, Roman Simović nastupit će uz pratnju pijanista Ratimira Martinovića u petak, 22. srpnja u atriju Kneževa dvora s početkom u 21.30 sati.

Simović će izvesti Brahmsov Scherzo, Prokofjevove i Poulencove sonate za violinu i klavir te Ravelovu Cigansku rapsodiju.

Čudesna virtuoznost Romana Simovića i njegova urođena muzikalnost obogaćena neiscrpnom imaginacijom donijele su mu nastupe na najprestižnijim svjetskim koncertnim podijima. Laureat je brojnih međunarodnih natjecanja što ga je svrstalo među ponajbolje violiniste njegove generacije.

Kao solist, nastupao je s vodećim svjetskim orkestrima, redovito nastupa i na uglednim festivalima, a danas djeluje kao koncertmajstor proslavljenog Londonskog simfonijskog orkestra. Ratimir Martinović redovni je profesor za glavni predmet klavir, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od svoje dvanaeste godine nastupio je na preko sedam stotina recitala, komornih koncerata i koncerata s orkestrom svirajući u većini europskih i svjetskih zemalja.

Osnivač je i član KotorArt trija s violinistom Romanom Simovićem i klarinetistom Aleksandrom Tasićem. Pomno odabran program skladbi za violinu i klavir Johannesa Brahmsa, Sergeja Prokofjeva, Francisa Poulenca i Mauricea Ravela zasigurno će pokazati svu virtuoznost ovih vrhunskih glazbenika i festivalskoj publici priuštiti večer za pamćenje.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist