Sport

60. TROFEJ U POVIJESTI Jugaši ‘potopili’ Jadrana i osvojili Kup!

60. TROFEJ U POVIJESTI Jugaši 'potopili' Jadrana i osvojili Kup!

Vaterpolisti Juga Croatia osiguranje osvojili su Kup Hrvatske u sezoni 2017./2018. nakon što su na zagrebačkom bazenu na Savi u finalu završnog turnira svladali splitski Jadran s 11:4 (0:1, 4:0, 3:1, 4:2).

To je ukupno 60. trofej Jugaša u povijesti te 13. ‘kanta’ u Kupu Hrvatske, još jedan veliki uspjeh za dubrovački sastav.

Meč finala su najbolje otvorili vratari, kod Juga Bijač s dvije obrane, ali i kod Jadrana Anić s četiri (obranjen peterac Renzutu), a splitski sastav poveo je golom Buzdovačića za 1:0 tek nakon 5 minuta i 55 sekundi igre. Imao je Jug priliku s igračem više poravnati rezultat, ali je Xavijev udarac završio na Anićevim prsima.

Jugašima je dobro došao jednominutni odmor između četvrtina, jer su se u bazen vratili s puno većom motivacijom. Fatović je najprije pogotkom otvorio drugu četvrtinu za 1:1, a Joković iz igrača više preokrenuo na 2:1 za branitelja naslova. Garcia potom zabija za 3:1, a Fatović drugim pogotkom podiže na +3.

Početkom treće četvrtine na 4:2 smanjuje australski reprezentativac Power, a s druge strane Fatović svojim trećim pogotkom vraća na +3. Lončar zatim koristi igrača više za 6:2, a Joković iz kontranapada zabija za 7:2.

U posljednjoj četvrtini bivši Jugaš Visković smanjuje na 7:3, a s druge strane Benić je precizan za 8:3. Mladi Žuvela pogađa zatim za 9:3, a Joković trećim pogotkom podiže na +7. Visković iz rekontre zabija svoj drugi pogodak za 10:4, a s druge strane Renzuto podiže na konačnih +7.

U pobjedničkom sastavu s tri pogotka istaknuli su se Joković i Fatović, a po jedan gol zabili su Lončar, Renzuto, Garcia, Benić i Žuvela, dok je vratar Bijač ubilježio 13 obrana.

 

U dva meča pet pogodaka
‘Lolo’ MVP
Loren Fatović proglašen je najboljim igračem završnog turnira vaterpolskog Kupa Hrvatske. Fatović je u dva meča zabio ukupno 5 pogodaka.

 

Potvrda dobrog rada
Jugu Trofej ‘Nardelli’
U stanci poluvremena predsjednik HVS-a Predrag Sloboda uručio je predsjedniku Juga CO Tomislavu Dumančiću Trofej ‘Toni Nardelli’ za 2017. godinu, za ukupni uspjeh dubrovačkog sastava u svim mlađim kategorijama u godini na isteku.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr