Crna kronika

55-godišnjak zlouporabio ovlasti i položaj

55-godišnjak zlouporabio ovlasti i položaj

Policija osnovano sumnja da je 55-godišnjak pribavio imovinsku korist za svoje trgovačko društvo u ukupnom iznosu od 232 574 kune, oštetivši državni proračun i proračun općine Župa dubrovačka.

Kao osnivač, član uprave i direktor trgovačkog društva iz Dubrovnika 55-godišnjak je u vremenu od siječnja 2009. do kraja rujna 2010. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo, iz blagajne izvršio isplatu tzv. drugog dohotka, koju nije prikazao u knjigovodstvu, kao ni obveze po porezu na dohodak i prirezu poreza na dohodak, niti je isti uplatio.
 
Također se osnovano sumnja da je u razdoblju od 30.rujna 2010. do 31.prosinca 2011. godine vodeći poslovanje zadržao za sebe razliku između izvršenih gotovinskih uplata korisnika usluga njegovog trgovačkog društva i isplata za tekuće obveze u ukupnom iznosu od 84 806 kuna, na štetu trgovačkog društva.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti, protiv 55-godišnjaka slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist