DuList IN

52. revija filmskog stvaralaštva: ‘Otok Panši’ donio kući posebno priznanje!

52. revija filmskog stvaralaštva: 'Otok Panši' donio kući posebno priznanje!

Svečanom dodjelom nagrada i priznanja u Centru za kulturu Čakovec u nedjelju je završila 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Članovi Stručnog ocjenjivačkog suda, Simon Bogojević Narath, Čejen Černić, Maja Flego, Boris Poljak i Slaven Zečević te 22 djece iz Hrvatske i inozemstva koji su činili Međunarodni ocjenjivački sud djece,dodijelili su nagrade za filmove u pet natjecateljskih kategorija: animirani film, igrani film, dokumentarni film, TV reportaža i otvorena kategorija.

Film ‘Otok Panši’ Ljetne škole filma Šipan dobio je posebno priznanje, dok se djecu najviše dojmio radionički film Cvijet s baldekina.
– Ovogodišnja Revija je po prvi put uvela međunarodni segment – dječji žiri, koji čine djeca izHrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Italije, Turske. Također, počele su se ostvarivati suradnje sa sličnim festivalima diljem svijeta – Tokyo Kinder Film Festival, Seattle Film Festival, talijanski Giffoni Experience, Giffoni Makedonija… Nagrađeni filmovi s Revije prikazivat će se na tim festivalima, a njihovi autori će ondje sudjelovati na radionicama ili kao članovi žirija. Vjerujem da je to jedna dodana vrijednost Revije – rekla je organizatorica Marija Ratković Vidaković iz Hrvatskog filmskog saveza te dodala da kvaliteta filmova raste iz godine u godinu.

Na 52. Reviju prijavljena su 149 filmska rada, a njih 92 je uvršteno u natjecateljski program.
OVDJE pak pročitajte koji su filmovi ‘pokupili’ nagrade!

Donosimo i uradak ‘Otok Panši’:

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist